"Centar za obaveštenja" Windowsa 9 u akciji (VIDEO)

Jedan od interesantnijih dodataka koje bi trebalo da donese Windows 9 je centar za obaveštenja nalik nalik onom već viđenom kod Windows Phone 8.1 platforme. Video koji je upravo objavljen nam pokazuje centar za obaveštenja u akciji, potvrđujući ranije spekulacije o jednostavnom dizajnu sa osnovnim opcijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

14:35

Default images

Microsoft radi na tome da desktop bude korisniji za one koji koriste miš i tastaturu, te je poznato da bi Windows 9 trebalo da stigne sa Start menijem i višestrukim desktopovima, a tu će biti i PC verzija Cortane koja bi trebalo da pomogne korisnicima da se izvrši veći broj akcija sa glasovnim komandama. Centar za obaveštenja će međutim imati glavnu ulogu u tome da korisnika održi u toku sa onim što se dešava na njegovom računaru, bez obzira na to da li govorimo o desktop ili Metro softveru. Microsoft je dizajnirao centar za obaveštenja koji se pokreće iz System Tray dela, a njegov izgled je veoma jednostavan i obuhvata samo one informacije koje su u vezi sa instaliranim aplikacijama.

Video prikazuje način na koji se Skype obaveštenja prikazuju u ovom centru, sa detaljima o imenu kontakta, vremenu poziva, kao i primljenim porukama. Istovremeno, tipične poruke poput one "safe to remove hardware" kada želite da uklonite neki USB uređaj, se takođe pojavljuju u centru za obaveštenja. Međutim, on još uvek ne dolazi sa nekim naprednijim opcijama poput mogućnosti da brzo odgovorite na primljene Skype poruke bez pokretanja same aplikacije. Interaktivna obaveštenja će međutim, biti dodata kasnije, a očekuje se da bude dodato još mnoštvo opcija; jer, ovo je ipak samo prva verzija, namenjena za Preview Windowsa 9.

Izvor: Bechmark.rs/Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: