Nokia nas podseća da kompanija nije mrtva

Tokom prethodne nedelje, procurela dokumentacija je otkrila da Microsoft planira da odbaci Nokia brend u narednim mesecima. Pojedina izveštavanja medija su navela brojne korisnike da pomisle da ovo znači kraj kompanije Nokia i ovog brenda u potpunosti.

Izvor: B92

Nedelja, 14.09.2014.

20:55

Default images

Finska kompanija, još uvek poznata kao Nokia, je takođe izrazila određenu zabrinutost zbog nastale situacije, ali je i iskoristila priliku da u pismu javnost podseti da kompanija nije mrtva. Tačnije, Nokia se trenutno nalazi u prilično dobrom stanju.

Beri Frenč, izvršni potpredsednik za marketing u Nokiji, je u blog postu istakao: "Da, prodali smo mobilno odeljenje Microsoftu. Ali današnja Nokia je finansijski jaka i posvećuje se svojim snagama".

Nokia će se u svom daljem radu fokusirati na telekomunikacionu infrastrukturu, HERE mape i navigacione sisteme, te razvoj i istraživanje tehnologija (savitljivi OLED paneli). Tu je i nedavno objavljeni projekat razvoja 5G mreže, čija se probna implementacija očekuje naredne godine u Finskoj.

Izvor: Bencmark.rs/Neowin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: