Microsoft završio sa imenima „Nokia“ i „WP“

Microsoft trenutno ima krizu identiteta kada su u pitanju Nokia i Windows Phone, sudeći po internom dokumentu kompanije koji je pronašao svoj put do interneta.

Izvor: TechRadar

Nedelja, 14.09.2014.

18:55

Default images

Dokument opisuje kako će se Microsoftov brending i promotivni jezik promeniti do kraja godine, uključujući izbacivanje imena „Nokia“ i „Windows Phone“ sa proizvoda i iz promocija.

Umesto toga, biće korisšćeni nazivi „Lumia“ i „Windows“.

Microsoft već neko vreme signalizira dolazak ovih promena. Primera radi, nove reklame za Lumiu 930, Lumiu 530, Lumiu 730 i Lumiu 830 ne spominju Windows Phone, a brending HTC-ovog modela One M8 for Windows je tako veliki pokazatelj onoga šta nas u budućnosti očekuje od kompanije.

S obzirom da je Microsoft kupio Nokijin posao sa telefonima kako bi ga učinio svojim, nije veliko iznenađenje izbacivanje imena iz naziva Lumia smartfona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: