Istraživanje pokazalo: Polovina gejmera su žene

Nedavna studija koju je sproveo NPD otkrila je neke iznenađujuće detalje kada su u pitanju PC gejmeri, ali treba imati u vidu da je sprovedena samo na teritoriji SAD.

Izvor: B92

Petak, 12.09.2014.

19:42

Default images

Foto: w³odi / Flickr.com

Naime, studija je pokazala da je prosečna starost PC gejmera sada 38 godina, a da su čak 49 odsto njih žene. Informacije su prilično intrigantne, ali budući da se radi o poznatoj kompaniji, NPD, one su svakako legitimne.

Kako oni kažu, većina ljudi koji su započeli svoj život igrajući Super Mario, ostala je u svetu PC igara. Naravno, teško je tačno prikazati pojedinačne navike u industriji koja ima milione članova, ali je NPD sproveo istraživanje na zavidnom broju od 6.000 ispitanika.

Oni koji sebe smatraju PC gejmerima, provode po šest i po sati nedeljno igrajući igre, a izveštaj je dalje klasifikovao gejmere u tri podgrupe u zavisnosti od vremena provedenog u igranju igara.

Prema toj podeli, povremeni gejmeri čine 56 odsto tržišta, dok oni koji spadaju u "srednju" kategoriju zauzimaju 24 odsto tržišta a preostalih 20 odsto odlazi na "okorele" gejmere. Istraživanje je pokazalo da su povremeni gejmeri gotovi svi žene, dok su u poslednjoj kategoriji muškarci u gotovo 100 odsto slučajeva.

Izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: