Microsoft predstavio najvažniji proizvod za koji niste čuli

Nakon godina rada, meseci tizera, Microsoft je napokon predstavio alat pod nazivom „Delve“ koji bi korisnicima Officea 365 trebalo da ponudi ono šta Cortana čini za vlasnike Windows Phonea – upravljanje životom.

Izvor: Businessinsider

Utorak, 09.09.2014.

17:44

Default images

Kompanija je počela da nudi servis biznis korisnicima Officea 365 – u pitanju je cloud verzija Microsoftove izuzetno popularne Office aplikacije.

Delve se neće dodatno plaćati, i uključen je u Office 365 pretplatu, koja se kreće od 5 dolara do 22 dolara.

Microsoft Delve, ranije poznat pod kodnim imenom Oslo, pretražuje mejlove, sastanke, kontakte, društvene mreže i korporativne dokumente unutar Officea 365, a potom uz pomoć veštačke inteligence korisniku pokazuje stvari koje treba da vidi.

Delve je izgrađen na tehnologiji za pretragu pod imenom Office Graph, koja će vremenom biti korišćena i za brojne druge alate.

Loša strana Delva leži u činjenici da uglavnom povlači podatke iz Microsoftovih aplikacija kao što su OneDrive for Business, SharePoint i Yammer.

Delve predstavlja veliki korak u kompanijinom novom smeru.

Izvršni direktor kompanije Satja Nadela želi da Microsoft postane „kompanija za produktivnost i nove platforme“, a njegova vizija jeste da aplikacije znaju i izlaze u susret potrebama korisnika, pa čak i pre nego što oni izdaju određenu komandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: