Samsung predstavio Galaxy Note 4, Edge i Gear VR

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas na sajmu IFA 2014 najnovije uređaje u okviru Galaxy Note serije, modele Galaxy Note 4 i Galaxy Note Edge, kao i Gear VR, bezicnu kacigu.

Izvor: Izvor: Samsung

Sreda, 03.09.2014.

16:35

Default images

Samsung Galaxy Note 4 poseduje Super AMOLED Quad HD displej od 5,7 inča, rezolucije 2560x1440 tačaka, kao i kameru na poleđini od 16 megapiksela i prednju kameru od 3,7 megapiksela. Galaxy Note 4 nudi i poboljšani skener otiska prsta, kao i prvi UV senzor na mobilnom uređaju na svetu. Novi S Pen nudi autentičnije iskustvo olovke, sa prirodnijim efektom četkice koji savršeno oponaša pisanje na papiru.

Galaxy Note Edge pruža korisnicima nov način pristupanja informacijama i interakcije sa mobilnim uređajem. Jedinstveni zakrivljeni ekran uređaja Galaxy Note Edge pruža brz pristup najčešće korišćenim aplikacijama, obaveštenjima i funkcijama uređaja jednim dodirom, čak i kada je kaver zatvoren.

Samsung Gear VR, nastao u saradnji sa kompanijom Oculus, nudi doživljaj gledanja bez premca, korišćenjem Quad HD Super AMOLED displeja dijagonale 5,7 inča uređaja Galaxy Note 4. Kaciga je potpuno bežična tako da korisnici mogu da učestvuju u virtuelnim svetovima a da ne moraju da budu vezani za kompjuter.
Galaxy Note Edge serija
Galaxy Note 4 pruža korisnicima jedinstveno i moćno mobilno iskustvo, spajajući unapređeni S Pen sa superiornim iskustvom gledanja.

„Serija Galaxy Note nagovestila je izuzetnu inovaciju u industriji tehničkih uređaja. Veći ekran i legendarna S Pen olovka postavile su novi standard u kulturi smart telefona,“ istakao je Dž. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Predstavljanjem serije Galaxy Note, doneli smo staru kulturu olovke i beležnice u digitalni svet. Novi Galaxy Note 4 predstavlja najprefinjenije Note iskustvo i kombinuje najnoviju tehnologiju koju korisnici očekuju od serije Galaxy.“

Super AMOLED Quad HD displej ovog uređaja od 5,7 inča, rezolucije 2560x1440 tačaka, reprodukuje jasnije i živopisnije slike sa dubljim kontrastom, boljim uglovima gledanja i vremenom odziva bržim od milionitog dela sekunde, što donosi neverovatno iskustvo gledanja.

Zahvaljujući velikom ekranu, prefinjena funkcija Multi Window maksimalno poboljšava korisničko iskustvo jer pruža korisnicima ključ za lakši multi-tasking. Korisnici mogu da biraju način na koji će pristupati svojim aplikacijama, koristeći ceo, podeljen ili pop-up ekran, kao što lako mogu da menjaju veličinu i poziciju aplikacija na ekranu jednim intuitivnim dodirom.

Galaxy Note 4 poseduje i napredni sistem kamere koji može da reprodukuje jasnije i bolje slike. Uređaj je opremljen kamerom na poleđini od 16 megapiksela i pametnim optičkim stabilizatorom slike koji rešava pomeranje kamere i automatski produžava vreme ekspozicije u uslovima slabe osvetljenosti. Uz to, poseduje i sekundarnu kameru od 3,7 megapiksela koja se nalazi na licu sa f1,9 koja nudi ugao slikanja od 90 stepeni i ugao širine do 120 stepeni tako da korisnici mogu da prave najbolje grupne slike sa prijateljima.

Sa opcijama brzog punjenja i ultraštedljivog načina rada, Galaxy Note 4 se brže puni zbog čega korisnici neće ostati bez baterije kada im je najpotrebnija. Galaxy Note 4 ima više mikrofona i poboljšani spikerfon za bolju eliminaciju buke za razgovore u bučnom okruženju. Ugrađeni snimač glasa nudi osam različitih označivača glasova i mogućnost selektivnog puštanja zbog čega korisnici mogu da izoluju i slušaju posebne glasove u grupnom razgovoru.

Galaxy Note 4 nudi i poboljšani skener otiska prsta čime se obezbeđuju lični podaci kao i prvi UV senzor na mobilnom uređaju na svetu.

S Pen i S Note za svakodnevne zadatke

Kako bi izvršavanje svakodnevnih zadataka bilo brže i lakše, S Pen uređaja Galaxy Note 4 unapređen je tako da služi kao primarna alatka kojoj će korisnici pribeći tokom najobičnijeg, svakodnevnog korišćenja telefona. Novi S Pen nudi autentičnije iskustvo olovke, sa prirodnijim efektom četkice koji savršeno oponaša pisanje na papiru finom hemijskom ili kaligrafskom olovkom. S Pen uvodi i jednostavniju funkciju upravljanja iz vazduha Air Command zajedno sa drugim intuitivnim funkcijama kao što su Action Memo, Screen Write, Image Clip i Smart Select, koje korisnicima omogućavaju da lako kreiraju i skupljaju sadržaje. Nova funkcija pametnog odabira Smart Select omogućava korisnicima da lako kombinuju sadržaje različitog porekla i da ih brzo podele sa drugima.

Galaxy Note 4 pruža korisnicima i višestruki izbor lakih metoda za hvatanje beleški koje su integrisane u Samsungovu aplikaciju S Note, što omogućava lakše i brže obavljanje svakodnevnih zadataka. Osim kucanja i pisanja, inovativna funkcija Snap Note dopušta korisnicima da slikaju svoje beleške na papiru ili tabli i da ih brzo i lako konvertuju u format S Note. Korisnici mogu da budu još kreativniji brzim beleženjem svojih misli pomoću funkcije Voice Memo.

Vrhunski i funkcionalan dizajn

Galaxy Note 4 uvodi novi i elegantni jezik dizajna u seriju Galaxy Note. Uređaj poseduje vrhunski metalni ram sa fluidnim oblinama koji se besprekorno stapa sa displejom uređaja. 2,5D stakleni ekran uređaja Galaxy Note 4, koji je nasleđen od uređaja Galaxy SIII, nudi dodatnu zaštitu pri čemu savršeno dopunjava bogat doživljaj gledanja na ovom uređaju. Meka tekstura kućišta pruža neverovatnu udobnost zbog čega je lako upravljati uređajem jednom rukom. Uređaj nema samo lep izgled, već odlično leži u ruci i vrlo je izdržljiv.

Predstavljamo Galaxy Note Edge

Samsungova potraga za inovacijama kroz optimizaciju mobilne tehnologije i korisničkog iskustva dovela je do debitovanja inovativnog i jedinstvenog Galaxy Note Edge. Dovodeći Galaxy Note iskustvo na novi nivo, Note Edge pruža korisnicima nov način pristupanja informacijama, interakcije sa mobilnim uređajem i izražavanja karaktera i ukusa. Jedinstveni zakrivljeni ekran uređaja Galaxy Note Edge pruža brz pristup najčešće korišćenim aplikacijama, obaveštenjima i funkcijama uređaja jednim dodirom, čak i kada je kaver zatvoren. Korisnici mogu da dobijaju obaveštenja na Edge ekranu dok gledaju video snimke i to bez ometanja gledanja.

Galaxy Note 4 će se naći u prodaji širom sveta u ugalj crnoj, mraz beloj, bronzano zlatnoj i cvetnoj ružičastoj boji od oktobra meseca a Galaxy Note Edge u ugalj crnoj i mraz beloj nešto kasnije na odabranim tržištima, kroz Samsung maloprodajne kanale, e-prodaje i provajdera.
Samsung Galaxy Note 4 – specifikacije proizvoda
Mreža 2,5G (GSM/ GPRS/ EDGE) : 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (HSPA+ 42Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
4G (LTE Cat 4 150/50Mbps) or 4G (LTE Cat 6 300/50Mbps)
*Može da varira u zavisnosti od zemlje i provajdera.
Procesor 2,7 GHz Quad-Core
1,9 GHz Octa-Core (1,9GHz Quad + 1,3GHz Quad-Core)
*Može da varira u zavisnosti od zemlje i provajdera.
Displej 5,7 inča (143.9mm) Quad HD Super AMOLED (2560 x 1440)
OS Android 4.4 (KitKat)
Kamera primarna: 16 Mega pixel Auto Focus camera with Smart OIS
sekundarna: 3,7 Mega pixel camera with f1,9
primarna: HDR (Rich tone), Selective Focus, Rear-cam Selfie, Beauty face, Virtual Tour Shot, Shot & More, Dual Camera
sekundarna: Selfie, Wide Selfie
Video Codec: H.264, MPEG-4, H.263, VC-1, WMV7, WMV8, Sorenson Spark, MP43, VP8
Recording & Playback: up to UHD
Audio Codec: MP3, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, AMR-NB/WB, Vorbis, FLAC(*)
(*) Ultra High Quality Audio (~192KHz, 24 bit) support
S Pen optimizovane funkcije Air Command (Action Memo, Smart Select, Image Clip, Screen Write)
S Note, Snap Note, Direct Pen Input
Dodatne funkcije Multi Window
Ultra Power Saving Mode
Voice Recorder (Normal Mode, Interview Mode, Meeting Mode, Voice Memo)
Download Booster
S Health 3.5
Dynamic Lock Screen
Briefing
Google mobilni servisi Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
Konektivnost WiFi 802,11 a/b/g/n/ac (HT80) MIMO PCIe
GPS / GLONASS / Baidu
NFC, Bluetooth® v 4,1 (BLE,ANT+)
IR LED (Remote Control), USB2.0, MHL 3.0
Senzor Gesture, Accelerometer, Geo-magnetic, Gyroscope, RGB,IR-LED
Proximity, Barometer, Hall Sensor, Finger Scanner, UV, Heart Rate Monitoring, SpO2 (Dependent on market)
Memorija 32 GB interne memorije + micro SD slot (do 64GB)
3GB RAM
Dimenzije 153,5 x 78,6 x 8,5mm, 176g
Baterija Standardna, Li-ion 3,220mAh, Fast Charging (Adaptive Fast Charging & QC2.0)
Samsung Galaxy Note Edge – specifikacije proizvoda
Mreža 2,5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (HSPA+ 42Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
4G (LTE Cat 4 150/50Mbps) or 4G(LTE Cat 6 300/50Mbps)
*Može da varira u zavisnosti od zemlje i provajdera.
Procesor 2,7 GHz Quad-Core Processor
Displej 5,6 inča (141.9mm) Quad HD+ Super AMOLED (2560 x 1440 + 160)
OS Android 4.4 (KitKat)
Kamera primarna: 16 Mega pixel Auto Focus camera with Smart OIS
sekundarna: 3,7 Mega pixel camera with f1,9
primarna: HDR (Rich tone), Selective Focus, Rear-cam Selfie, Beauty face, Virtual Tour Shot, Shot&More, Dual Camera
sekundarna: Selfie, Wide Selfie
Video Codec: H.264, MPEG-4, H.263, VC-1, WMV7, WMV8, Sorenson Spark, MP43, VP8, Recording & Playback: up to UHD
Audio Codec: MP3, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, AMR-NB/WB, Vorbis, FLAC(*)
(*) Ultra High Quality Audio (~192KHz, 24 bit) support
S Pen optimizovane funkcije Air Command: Action Memo, Screen Write, Image Clip, Smart Select,
S Note, Snap Note, Direct Pen Input
Dodatne funkcije Multi Window
Ultra Power Saving Mode
Voice Recorder (Normal Mode, Interview Mode, Meeting Mode, Voice Memo)
Download Booster
S Health 3.5
Dynamic Lock Screen
Briefing
Edge screen UX : Revolving Interaction, Immersive apps(Camera, Video, S Note),
Ticker board, Express me, Quick Tools, Night Clock, etc
Google mobilni servisi Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
Konektivnost WiFi 802,11 a/b/g/n/ac (HT80) MIMO PCIe
GPS / GLONASS / Beidou
NFC, Bluetooth® v 4,1 (BLE, ANT+)
IR LED (Remote Control), USB2.0, MHL 3.0
Senzor Gesture, Accelerometer, Geo-magnetic, Gyroscope, RGB, IR-LED
Proximity, Barometer, Hall Sensor, Finger Scanner, UV, Heart Rate Monitoring, SpO2 (Dependent on market)
Memorija 32/ 64 GB interne memorije + microSD slot (do 64GB)
3GB RAM
Dimenzije 151,3 x 82,4 x 8,3mm, 174g
Baterija Standardna, Li-ion 3,000 mAh, Fast Charging (Adaptive Fast Charging & QC2.0)
Sledeća generacija nosive tehnologije, Samsung Gear VR Innovator Edition, uređaj je koji omogućava korisnicima da urone u filmsko okruženje virtuelne stvarnosti. Osnažen tehnologijom Oculus, uređaj Samsung Gear VR nudi sasvim nov način doživljavanja i korišćenja mobilnih sadržaja. On učvršćuje Samsungovu ulogu lidera na polju kategorije nosivih uređaja korišćenjem inovativne tehnologije i upečatljivog dizajna, čime se proširuje definicija mobilnog života, moglo se čuti prilikom predstavljanja tog uređaja.

Kao rezultat dubokog i integrisanog partnerstva sa kompanijom Oculus, članicom Facebook grupacije i liderom u tehnologiji za virtuelnu stvarnost, Samsung Gear VR stvara impresivno mobilno virtuelno iskustvo kakvo korisnici do sada nisu videli.

„Samsung Gear VR umnogome prevazilazi očekivanja u vezi sa tim na koji način se mogu koristiti sadržaji mobilne tehnologije, i to je moćna prezentacija napredne inovacije u seriji Gear“, naglasio je Dž. K. Šin, predsednik i generalni direktor divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Drago nam je što smo partneri sa kompanijom Oculus i što smo ovo izuzetno iskustvo korišćenja mobilnih sadržaja pružili našim korisnicima.“

„Oduševljeni smo što možemo da predstavimo Gear VR Innovator Edition, najmodernije mobilno VR iskustvo koje pokreće Oculus“, istakao je Džon Karmak, vodeći tehnolog kompanije Oculus. „Tehničko partnerstvo sa kompanijom Samsung omogućilo nam je da stvorimo kacigu za virtuelnu stvarnost sa vrhunskom rezolucijom i performansama na potpuno mobilnoj platformi.“

Samsung Gear VR nudi doživljaj gledanja bez premca, korišćenjem Quad HD Super AMOLED displeja dijagonale 5,7 inča uređaja Galaxy Note 4, pri čemu pruža izuzetne vizuale na vodećoj mobilnoj rezoluciji. Sa Gear VR Innovator Edition, korisnici mogu da sede na najboljem mestu u bioskopu, praktično na sceni, uz ful 360 3D video, kao što mogu da uživaju u igricama kao nikada ranije – unutar neverovatnih svetova gde mašta postaje stvarnost. Samsungova vodeća tehnologija Super AMOLED displeja i najmodernije tehnologije Oculusa spajaju se i stvaraju neverovatno iskustvo koje pruža veliko zadovoljstvo na mobilnom uređaju.

Napravljena sa mekom i elastičnom postavom, od lakih materijala, kaciga Samsung Gear VR udobna je za nošenje. Potpuno je bežična tako da korisnici mogu da učestvuju u virtuelnim svetovima a da ne moraju da budu vezani za kompjuter. Sa odličnim izborom sadržaja prilagođenih virtuelnoj stvarnosti, korisnici će moći da uživaju u velikom broju filmova, igara, video zapisa sa vidokrugom od 360 stepeni kao i edukativnim sadržajima.

Samsung Gear VR biće raspoloživ ove godine u mraz beloj boji, kroz Samsungove online kanale i odabrane provajdere.
Samsung Gear VR Innovator Edition – specifikacije proizvoda

Gear VR Optičko sočivo 96˚ vidno polje
Senzor Accelerator, Gyrometer, Magnetic, Proximity
Čekanje pokret u foton < 20ms
Fokalno prilagođavanje Pokriva kratkovidost i dalekovidost
Razmak između zenica 55 ~ 71 mm
Fizički korisnički interfejs Touch Pad, Back Button, Volume Key
Povezivanje microUSB 1.1 veza sa Galaxy Note 4
Dimenzije (kaciga) 198(W) x 116(L) x 90(H)mm
Sadržaji Preko prodavnice Oculus
microSD Card (16GB) in-box: Kolekcija 360-degree video snimaka i 3D filmskih trejlera najvećih studija.
Kao deo Marvelovih Osvetnika: Age of Ultron partnerstvo sa Samsungom, korisnici Gear VR-a će imati ekskluzivan pristup laboratoriji Tonija Starka u novom tornju Osvetnika.
IMAX nudi uzorke holivudskih i dokumentarnih filmova u virtuelnom bioskopu sa Samsung Gear VR – nešto najbliže IMAX iskustvu uživo.
DreamWorks VR kompanije DreamWorks Animation dopušta korisnicima Samsung Gear VR da stupe u interakciju i da se smeju sa DreamWorks likovima i sadržajima na sasvim nov način.
Legendary's Pacific Rim Jaeger Pilot jeste impresivno iskutvo gde su gledaoci u centru akcije sa Samsung Gear VR.
Cirque du Soleil Media predstavlja 360 3D VR doživljaj, sa scenom iz Zarkane snimljene u Felix & Paul Studios za Samsung Gear VR.
M-GO Advanced, nova paradigma za digitalne video aplikacije virtuelne stvarnosti, nudi interaktivnu pretragu i otkrivanje najnovijih filmova i TV sadržaja sa Samsung Gear VR.
Vevo nudi preko 100000 HD muzičkih klipova, koncerte uživo i originalno programiranje u kom može da se uživa u imersivnom bioskopskom iskustvu na Samsung Gear VR.
Protocol Zero (radni naslov) iz DENA omogućava igračima na Samsung Gear VR da se infiltriraju na neprijateljsku teritoriju a da ne budu primećeni u uslovima isključenja struje uz korišćenje haj-tek optike noćni vizir, X-zraci i termalni vizir.
Galaxy Note 4 Displej 5,7 inča (143,9mm) Quad HD Super AMOLED (2560 x 1440)
Kamera (prolaz) Velika stopa kadrova(60 fps)
Audio 3D spacijalni zvuk na Samsung VR Plejeru za VR sadržaje (potrebne slušalice)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: