Samsung predstavlja svoj prvi zakrivljeni zvučnik

Kompanija Samsung Electronics predstaviće na sajmu IFA 2014 u Berlinu prvi svetski zakrivljeni zvučnik, dizajniran da radi zajedno sa Samsungovim zakrivljenim televizorima.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

19:42

Default images

Kompletirajući Samsungovo „Totalno zakrivljeno rešenje“ zajedno sa zakrivljenim televizorom, Samsungov zakrivljeni zvučnik HW-H7500/H7501 koji se uklapa sa televizorom može da se koristi odvojeno ili na nosaču za Samsungove zakrivljene UHD televizore od 55 i 65 inča. Zakrivljeni zvučnik je savršen za postavljanje na zid jer se lako može instalirati ispod televizora umesto postolja.

Zakrivljeni zvučnik širok je 42 mm i ima radijus zakrivljenosti od 4200 mm, baš kao i Samsungovi zakrivljeni UHD televizori zbog čega pruža bolji osećaj zakrivljenosti gledaocu, kao i unapređeno iskustvo slušanja. Zakrivljeni zvučnik predstavlja evoluciju premijum dizajna, izrađen je od fino brušenog aluminijumskog finiša i savršeno se uklapa sa Samsungovim zakrivljenim televizorima od 55 i 65 inča.
„Nakon uspešnog lansiranja zakrivljenih televizora, Samsung želi da proširi zakrivljenu liniju predstavljanjem zakrivljenog zvučnika, prvog ‘Totalno zakrivljenog rešenja’ za korisnike AV industrije“, izjavio je Jang Lak Jung, potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Kao lider na tržištu zakrivljene tehnologije, Samsung teži da stvori najkompletnije iskustvo kućne zabave“.

Sa 8.1 kanalskom podrškom, zakrivljeni zvučnik ima dve dodatne jedinice sa obe strane pri čemu zvuk nastaje iz tri pravca uz više prostornog i okružujućeg zvuka. Samsungova tehnologija nudi detaljniji zvuk, sa pojačanim funkcijama srednjeg i malog dometa čime se dobija veća vernost i minimalna distorzija zvuka.

Korisnici mogu da kontrolišu te funkcije putem Samsungovih daljinskih upravljača za TV i bežičnim povezivanjem zvučnog sistema sa Samsungovim TV uređajem putem opcije TV SoundConnect.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: