Android One sledećeg meseca debituje u Indiji

Google polako napreduje ka predstavljanju Androida One, i inicijativa bi trebalo da bude spremna u septembru.

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 26.08.2014.

15:14

Default images

Android One bi trebalo da ponudi najnoviji i najmoćniji softver telefonima sa slabijim specifikacijama.

Kada su te specifikacije u pitanju, donji prag bi trebalo da čine uređaji sa 5MP kamerom, 1.700mAh baterijom, 1GB RAM-a i Snapdragon 400 procesorom.

Ovi telefoni, iako ne potpuno beskorisni, trebalo bi da predstavljaju savršeno rešenje za sve one koji po prvi put u životu kupuju smartfon, posebno korisnike u slabo razvijenim zemljama.

Ukoliko se pitate po kojoj ceni će ovi uređaji biti prodavani, čini se da će se ona kretati između 115 i 165 dolara, što je znatno ispod cene popularnog Motorolinog modela Moto G.

Takođe je rečeno da će Android One uređaji biti apdejtovani sa Androida KitKat na Android L u oktobru, što znači da bi tada mogli da očekujemo dolazak novog Googleovog operativnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: