Google skeniranje e-pošte brani "lovom na pedofile"

Kompanija Google je ponovo pokušala da odbrani svoju politiku skeniranja e-pošte, pošto je policiji u Teksasu dostavila podatke osumnjičenog za pedofiliju. U sklopu akcije uhvaćen je jedan 41-godišnjak, a Google se konsultovao i sa Nacionalnim centrom za nestalu i zloupotrebljenu decu (NCMEC).

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

13:05

Default images

"Pokušao je da se sakrije, pokušao je da sve kompromitujuće stvari drži u svom folderu e-pošte", rekao je detektiv Dejvid Netles. "Ja ne mogu da vidim tu informaciju, ne mogu da vidim te fotografije, ali Google može", rekao je za televizijsku stanicu KHOU, a prenosi Yahoo.

Već duže vreme poznato je da Google skenira apsolutno sav materijal koji prolazi kroz njegove servise, što uključuje i Gmail. Kompanija godinama tvrdi kako se to čini isključivo zbog oglašavanja, kako bi ono postalo prilagođenije korisnicima. Ipak, baš kao u nedavnom slučaju kada je Microsoft bio u lovu na one koji krše zakon, kompanija je dočekana na nož po pitanju privatnosti.

"Ova priča ima srećan završetak, loš čovek je počinio zločin i uhvaćen je. Međutim, uvek će postojati neki koji će to videti kao kršenje privatnosti od strane Big Brother-a državnih agencija i korporativnih divova, koji nemaju šta bolje da rade nego da kopaju i traže "prljavštine" u našim porukama', rekao je Džon Hovs, šef operacija "Virus Bulletin-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: