Završen ovogodišnji Microsoft Imagine Cup

Microsoft Imagine Cup zvanično je završen danas (01.08.) proglašenjem pobednika u Washington State Convention centru u Sijetlu. Pobedio je tim Eyenaemia iz Australije, sa istoimenim projektom, odnosno aplikacijom.

Izvor: Ivan Jeliæ

Petak, 01.08.2014.

20:45

Default images

U konkurenciji 34 tima iz isto toliko zemalja, pobedu na ovogodišnjem Microsoft Imagine Cupu odneo je australijski tim Eyenaemia. U pitanju je aplikacija koja omogućava jednostavno dijagnostikovanje anemije pravljenjem selfie fotografije.

Timovi su se takmičili u tri kategorije, Games, Innovation i World Citizenship, a tim BarFoo sa projektom, odnosno aplikacijom Sonochrome predstavljao je Srbiju u finalu ovog takmičenja.

Nakon dva dana predstavljanja projekata, predstavnici žirija za svaku kategoriju izabrali su najbolje projekte koji su danas imali priliku da odgovaraju na pitanja tročlanog žirija koji je odlučivao o ukupnom pobedniku.
CEO Microsofta Satya Nadella proglašava pobednike (Foto: B92)
CEO Microsofta Satya Nadella, Hadi Partovi, osnivač projekta Code.org i Erik Martin, general manager Reddita, u poslednjoj rundi odabrali su ukupnog pobednika takmičenja, a u konkurenciji našli su se timovi Estimeet (Novi Zeland), Eyenaemia (Australije) i Brainy Studio (Rusija). Pobednici su dobili nagradu od 50 hiljada dolara i priliku da im savetima za budućnost pomogne osnivač Microsofta Bill Gates. Srpski tim, uprskos odličnim utiscima koje su ostavili na žiri i pristune, nije uspeo da se plasira na neko od prva tri mesta u svojoj kategoriji. Činjenica da je Srbija imala predstavnika u globalnom finalu sama po sebi veliki je uspeh, a sve što smo do sada mogli da čujemo na licu mesta o projektu naših studenata govori da su više nego na dobrom putu.

Sa našim timom u Sijetlu je i B92, stoga očekujte priču sa lica mesta o finalu ovogodišnjeg Imagine Cupa ekskluzivno na B92 Tehnopolisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: