Wikipedia predstavila novo lice iOS aplikacije

Wikipedia, internet enciklopedija otvorenog pristupa, uvela je ove sedmice novitete u svoju iOS aplikaciju.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

18:12

Default images

"Sa ovim promenama, naš glavni fokus postaje brzina", rekao je menadžer Wikipedije Den Geri za prtal TechCrunch. “Rezultat je munjevito iskustvo koje dozvoljava čitaocima Wikipedije da pristupe sadržaju brže nego ranije. Naša zvanična aplikacija trenutno je najbrži način za pristu Wikipediji.”

Osim brzine, primetno je i isticanje sadržaja, dok su navigacija, pretraga i dodaci za razmenjivanje tekstova na društvenim mrežama potisnuti na manje vidljiva mesta.

Veliki novitet je prvi put uvedena mogućnost izmene članaka direktno sa smartfona, čak i kada korisnik nije ulogovan, izmenjen je i dizajn zbog većeg konfora u čitanju, a fondacija Wikimedia je saopštila da je ubrzala navigaciju u aplikaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: