Koliko Amazon košta Fire Phone?

Za razliku od Kindle Fire tableta, Amazonov Fire Phone se prodaje po priličnoj višoj ceni – trenutno se u SAD može kupiti po ceni od 649 dolara, međutim, koliko ovaj uređaj zaista košta kompaniju?

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 29.07.2014.

20:45

Default images

Cena Amazonovog telefona nalazi se u cenovnom rangu Galaxyja S5, iPhonea 5S i HTC-a One, a to je zbog toga što je njegova proizvodnja poprilično skupa.

Sudeći po najnovijem pregledu uređaja, Amazon troši oko 205 dolara na materijal potreban za pravljenje Fire Phonea.

On poseduje prilično standardne komponente, uključujući i Snapdragon procesor kao i 720p displej čija cena iznosi 27 dolara. Poređenja radi, ekrani na iPhoneu 5S i Galaxyju S5 koštaju 43 i 63 dolara.

Najskuplja pojedinačna komponenta su četiri senzora koji korisniku dozvoljavaju da kontrolišu telefon naginjanjem glave. U pitanju je jedna od ključnih funkcija koje ovaj telefon nudi i na koju se Amazon poprilično oslanja kada je prodaja u pitanju, ali je ujedno i najskuplja.

Ipak, s obzirom na prodajnu cenu, Amazon ima solidnu zaradu i to pokazuje da kompanija nije voljna da gubi novac na ovom uređaju samo da bi privukla što veći broj korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: