Samsung odložio početak prodaje svog Tizen telefona

Južnokorejski elektronski gigant Samsung odložio je početak prodaje svog prvog smartfona pod operativnim sistemom Tizen koji treba da omogući toj kompaniji odvajanje od Googleovog sistema Android, objavljeno je na veb sajtu lesechos.fr.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2014.

19:39

Default images

Telefon Samsung Z, koji je predstavljen 2. juna, trebalo je prema tadašnjem planu da najpre bude komercijalizovan u Rusiji u trećem tromesečju, a potom i na drugim tržištima.

Danas je, međutim, "Samsung" objavio da je komercijalizacija tog smartfona odložena, bez navođenja ikakvog datuma, da bi se pojačao Tizen.

Tizen je besplatan i otvoren za sve, a stvoren je u saradnji sa Samsungom, Intelom i više drugih telekomunikacionih operatera kao što su japanski "NTT Dokomo", britanski "Vodafon" i francuski "Orange".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: