„Lopove u WOW-u treba kažnjavati kao prave kriminalce“

Gejmeri koji kradu virtuelne predmete u online igrama, poput mačeva i čarobnjačkih odora, trebalo bi kažnjavati kao kriminalce u pravom životu, tvrdi Majk Vederli, član parlamenta u Britaniji.

Izvor: Independent

Četvrtak, 24.07.2014.

14:22

Default images

Vederli, koji je takođe savetnik premijera Dejvida Kamerona po pitanju intelektualne svojine, izložio je svoju ideju pred ostalim članovima parlamenta.

On je od ministra pravde zatražio predstavljanje određenih odredbi zakona koje bi virtualne kradljivce tretirale kao prave zločince u realnom svetu.

Vederli je jedna od 7.6 miliona osoba koje igraju izuzetno popularnu onlajn igru Wolrd of Warcraft, ali i neke brojne druge igre kao što su Runescape, Guild Wars i League of Legends.

Igrači u ovim igrama mogu da troše pravi novac kako bi kupovali određene stvari koje postoje unutar onlajn sveta, i trebalo bi im pružiti istu zaštitu koju nudimo drugim ljudima koje su žrtve krađe, smatra Vederli.

„Ukoliko potrošite 500 funti opremajući svoj digitalni lik i neko vam ukrade te stvari onlajn, pretpostavljam da nećete biti srećni i želećete da vam se vrati vaš novac. Ljudi to ne bi trebalo da rade, iako mnogi smatraju da je onlajn krađa manji zločin od krađe u pravom svetu“, izjavio je on.

Vederli takođe smatra da bi vlasti trebalo da se fokusiraju na velike kradljivce i da u zatvor ne bi trebalo slati osobe koje kradu stvari male monetarne vrednosti – sem ukoliko to nisu učinile veliki broj puta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: