HTC pravi naslednika Nexus 7 i još dva tableta?

Među svim novim proizvodima koje je Google predstavio i najavio tokom I/O konferencije za programere prošlog meseca, na iznenađenje mnogih, niko nije pomenuo dugoočekivani Nexus 8 tablet.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

13:47

Default images

Foto: Honou / Flickr.com

Sada, prema novom izveštaju, HTC planira da predstavi naslednika Nexus 7, zajedno sa još dva druga Android tableta.

Izveštaj koji je podelio korisnik Twittera @evleaks, sugeriše da sledeći Nexus tablet ima sufiks 9, a ne 8, kako je očekivano, zato što će njegov ekran imati devet inča.

Tablet je navodno poznat po radnim imenima "Volantis" i "Flounder". Detalji o druga dva HTC tableta T7 i T12, još su manje pouzdani, budući da je ovo prvi put da se nešto čuje o njima.

Brojevi sedam i 12 možda se odnose na njihovu veličinu ekrana, ali to ne mora da bude slučaj.

@evleaks nije naveo kada bismo mogli da očekujemo predstavljanje tih modela, ali je izvesno da će se poklopiti sa predstavljanjem operativnog sistema Android L, najavljenom za predstojeću jesen.

To bi bilo u skladu sa ranijim izveštajima koji su navodili da će tableti biti predstavljeni "negde između jula i septembra".

Ako se najave obistine, to će biti prvi put da HTC pravi tablet za Google Nexus liniju. Kompanija je napravila smartfon Nexus One, za Google 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: