Stiže novi, bolji i brutalniji "Doom"

Na tradicionalnom skupu gejmera QuakeCon-u danas je Id Software predstavio “gameplay” sledeće verzije kultne igre “Doom”, koja će se zvati samo i kratko “Doom”, i koja je premijerno prikazana posle najave na E3 u junu.

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

17:51

Default images

Igra se dugo razvijala, a prvi put je najavljena još na QuakeCon-u 2007. kada je to učinio Džon Karmak, suosnivač id-a. Tokom promocije bilo je zabranjeno fotografisanje, kao i bilo kakvo drugo snimanje. Gameplay demo je trajao 20 minuta.

Prošlo je skoro 10 godina od kada je Doom 3 značajno pomerio granice PC grafike, ali čini se kao da je prošlo još više vremena da se nešto čuje o njegovom nasledniku, "Doom 4".

Oni koji su imali tu sreći da prisustvuju promociji u Dalasu, u hotelu "Hilton Anatole", kažu da novi "Doom" dosta liči na "Doom 3" i da je još brutalniji. Radi na "Id Tech 6" endžinu i 1080p sa 60 frejmova u sekundi. Igra će biti portovana/razvijana za PC, PS4 i Xbox One.

Zašto je igra nazvana "Doom", a ne "Doom 4" objasnio je glavni producent Marti Straton, koji je rekao: “Ovo je igra o početku, želimo da se vratimo nazad i da se fokusiramo na brzu borbu, neviđeno oružje i razaranje". Nije rečeno kada će igra biti puštena u prodaju.

"Doom" će se dešavati na Marsu, gde je svemirska stanica izložena napadu demonskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: