Počinje masovna proizvodnja iPhone-a 6?

Proizvodnja iPhone-a 6 je ili upravo počela ili samo što nije, po izvorima tajvanskih novina “Ekonomske dnevne vesti”.

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

15:01

Default images

Oni tvrde da je masovna proizvodnja željno očekivanog smartfona nove generacije veličine ekrana 4,7” zakazana za treću nedelju jula, dok će početak proizvodnje većeg modela, s ekranom od 5.5”, fableta iPhone 6 početi tokom druge nedelje avgusta. “Economic Daily News” nije naveo na koje izvore se poziva, prenosi portal CultofMac.

Dizajniranje iPhone-a 6 s ekranom od 5,5 inča imalo je brojne probleme, neki od njih bili su sa dužinom trajanja baterije, ekranom, grejanjem... Ugledni Apple analitičar Ming-Či Kjo iz tajvanske firme “KGI Securities” tvrdio je da će zbog tih problema proizvodnja “većeg iPhone-a” biti odložena za 2015. godinu, mada, ako je verovati novim informacijama, to se ipak neće desiti.

Stručnjaci smatraju da će manje količine 5,5” iPhone-a biti spremne tokom avgusta, tako da će obe veličine novog modela biti spremne za planiranu promociju u septembru.

Neki izveštaji navode da Hon Hai (poznatiji kao Foxconn) planira da zaposli još 100,000 radnika da bi nekako ispunili zahteve proizvodnje koji su pred njima. Takođe i Pegatron namerava da angažuje nove radnike i to više od 10.000 da bi proizvodnja iPhone 6 bila ispunjena u skladu sa zahtevima. Pre nekoliko meseci pojavile su se informacije da Pegatron namerava i da proširi svoja fabrička postrojenja pre početka proizvodnje “šestice”.

Na sve to, prošle nedelje pojavile su se informacije da glavni proizvođač iPhone-a 6, Foxconn, namerava da uposli i “armiju” od 10.000 robota tokom proizvodnje iPhone-a 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: