Da li je Apple promašio "zicer" protiv Samsunga?

Do juče, najgora noćna mora Samsunga pretvarala se u stvarnost.

Izvor: businessinsider.com

Ponedeljak, 14.07.2014.

16:37

Default images

Prodaja je pala za 10 odsto, velikim delom zato što su jeftiniji kineski Android telefoni zavladali tržištem. Osim toga, velika prednost Samsunga u odnosu na Apple – činjenica da ima dva fableta u ponudi, a ekipa iz Kupertina nijedan, nestala je nakon što je Apple objavio da će u septembru predstaviti svoju verziju smartfona sa velikim ekranom, iPhone 6.

Neki kupci neće kupovati takve uređaje, sve dok ne vide šta to sprema Apple.

Ukratko, Apple je saterao Samsung u ćošak i to baš tamo gde je želeo: prodaja je pala, kao i udeo na tržištu, a kupci i dalje oklevaju da kupe Samsung fablete, dok ne vide kako izgleda iPhone 6.

Međutim, objavljeno je da Apple možda ipak nije spreman da već u septembru predstavi 5,5-inčni iPhone 6. Verzija od 4,7 inča je spremna, ali će se na veliki iPhone, po svemu sudeći, još čekati.

Ako do toga dođe, Samsung će ostati glavni proizvođač fableta na svetu za ljude koji vole veće ekrane.

Veliki iPhone 6 je prema nekim navodima teže proizvesti, zbog problema sa osetljivošću ekrana na ivicama. Zbog toga iPhone 6 možda neće biti u prodavnicama do naredne godine.

To su najbolje vesti koje je Samsung mogao da čuje. Sada ima priliku da ubedi ljude da im je potreban novi (veći) telefon u roku od narednih šest meseci, a koji Apple nema.

Ne bi bilo čudno ni da počne da snižava cene Galaxy i Note telefona, kako bi povećao udeo na tržištu i privukao nove kupce pre kraja godine.

Da li će to brinuti Apple, sasvim je druga tema. Neki misle da 5,5-inčni iPhone 6 nije ni trebalo da bude najveća uzdanica, zato što kupci ovog brenda više vole manje, kompaktnije telefone, koji lako staju u jednu ruku.

Prema jednoj teoriji, Apple čak i ne deli mušterije sa Samsungom. Zapravo, postoje dva odvojena tržišta – jedno za Apple, drugo za Android proizvode. Na prvom, Apple se takmiči sam sa sobom, a drugom, Samsung se bori sa još hiljadama azijskih proizvođača.

Međutim, ako to nije tačno, ovo je možda poslednja prilika da Samsung dokaže da je veliki igrač na tom polju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: