Svi IT giganti udruženi u borbi protiv lopova

Neke od najvećih kompanija na svetu u mobilnoj industriji potpisale su izjavu o prihvatanju nove “anti-lopovske tehnologije” (anti-theft technology) u telefonima koja na snagu stupa u julu 2015. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

08:55

Default images

CTIA (The Wireless Association) objavila je da je potpisan dokument "Anti-Theft Voluntary Commitment" i da su među potpisnicima Apple, Google, Microsoft, Samsung, Nokia, HTC, Huawei, Motorola, AT&T, Verizon, Sprint, T-Mobile i U.S. Cellular.

Potpisnici su se složili da će svi modeli smartfona, proizvedeni posle jula 2015. godine i prodavani na teritoriji SAD-a imati već instaliran ili spreman za preuzimanje anti-lopovski softver.

Ovaj alat/aplikacija će da omogući korisniku da “iz daljine” obriše podatke sa svog smartfona i tako ga učini neupotrebljivim u slučaju da ga izgubi ili mu ga neko ukrade. Ova aplikacija će takođe da onemogući re-aktivaciju bez dozvole korisnika, kao i fabrički reset, ali dozvoliće autorizovanom korisniku da “obrne proces” u slučaju da telefon bude pronađen.

Inicijativa je pokrenuta pošto je nekoliko američkih država razmatralo zakone kojima je trebalo da se uvede “anti-theft kill switch” i to za sve smartfone. U februaru ove godine kalifornijski senator Mark Leno predložio je zakon koji bi obavezivao proizvođače da takav softver instaliraju na smartfone. Nešto kasnije, grupa od četvorice senatora predložila je sličan zakon "Smartphone Theft Prevention Act."

Izvor: Mashable

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: