Dolazi “cunami koji mora biti neutralizovan”

Na novom suđenju za kršenje patenata između Applea i Samsunga, koje je upravo u toku, saznali smo brojne nove i tajne informacije o odnosima između ovih kompanija.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

09:00

Default images

Apple je kao jedan od dokaza, kojim je hteo da pokaže kako su u Samsungu veoma zabrinuti uspehom iPhonea, dostavio i elektronske mejlove tadašnjeg izvršnog direktora Samsungove mobilne divizije u SAD-u, prenosi Dnevnik.hr.

Dejl Son tako je početkom juna 2012. godine u jednom mejlu napisao kako će s iPhoneom 5 “doći cunami” koji očekuju tokom septembra ili oktobra, i dodao je kako ekipa u Samsungu mora da krene u protivnapad kako bi “neutralizovali taj cunami”.

U Samsungu su tada bili svesni kako će novi model Appleovog telefona imati veći ekran, što će privući još veći broj korisnika kojima je do tada najveća zamerka iPhoneu bio upravo ekran dijagonale samo 3,5 inča.

Slična je situacija i danas jer tržištem vladaju telefoni s ekranima od pet inča i više (dok iPhone ima 4 inčni ekran). S obzirom na brojne glasine, gotovo je sigurno kako će Apple u drugoj polovini godine predstaviti iPhone sa ekranom od 4,7 inčat,e možda i 5,5 inčni tablet, što bi trebalo da rezultira još boljom prodajom njihovih telefona.

Inače, baš zahvaljujući otkrivenim dokumentima na ovom suđenju, saznali smo kako su u Appleu prošle godine bili veoma zabrinuti jer “korisnici žele nešto što oni nemaju”, a to su jeftiniji telefoni i mobilni uređaji s velikim ekranima (što mnogi smatraju potvrdom kako će Tim Kuk zaista predstaviti veliki iPhone ili čak dva modela).

Na sajtu The Verge, komentišući novi sudski spor između ovih kompanija, napominju kako je Apple s pokazivanjem dokumenta o cunamiju hteo da demantuje tvrdnje ekipe iz južnokorejske kompanije prema kojima su oni napravili “originalne serije telefona s originalnim opcijama”, odnosno kako ništa nisu kopirali od Applea.

Ovo suđenje traje oko dve sedmice, a očekuje se da će završiti krajem sledeće nedelje, nakon što Samsunga ispita sve svedoke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: