Ovo je najprodavaniji telefon u istoriji Motorole

Sudeći po potpredsedniku Motorole, Magnusu Alkvistu, kompanijin budžet smartfon, Moto G, postao je najprodavaniji telefon u istoriji kompanije.

Izvor: TalkAndroid

Petak, 28.03.2014.

18:01

Default images

Iako je već poznato da je Moto G nadmašio očekivanja kompanije, prilično je impresivno i to što je uspeo da nadmaši svaki drugi smartfon koji je Motorola napravila i to za samo 6 meseci.

Alkvist je objasnio da je veliki faktor u prodaji bilo i tržište Indije gde su korisnici prilično izbirljivi kada su smartfoni u pitanju. Motorola je uspela da izađe na kraj sa time uz pomoć partnerstva sa Flipkartom, velikom internet prodavnicom i odlučila da Moto G prodaje isključivo na internetu.

Iako se čini kao prilično čudan potez, odluka se ispostavila ispravnom.

U pitanju je smartfon sa 4.5-inčnim ekranom rezolucije 720 piksela, Androidom 4.3, 1.2GHz quad core procesorom, 8GB prostora za skladištenje podataka i kamerom od 5 megapiksela.

Moto G košta 179 dolara za verziju sa 8GB interne memorije i 199 dolara za verziju sa 16GB bez ugovora.

Ovo je skoro duplo jeftinije u poređenju sa Nexusom 5 i znatno niže od bilo kog drugog konkurentskog smartfona.

Naravno, ovako niska cena znači i određene kompromise.

Moto G najverovatnije neće imati podršku za 4G/LTE, ali će zato biti dostupan u 19 boja. Šta je Motorola učinila da Moto G bude toliko jeftin?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: