Uporedni test svih Android TV uređaja na našem tržištu

U poslednjih par godina Android je bitan deo našeg svakodnevnog života, bilo da se on nalazi na našem pametnom telefonu, satu, televizoru ili nekom drugom uređaju, on upotpunjuje i čini naš život lakšim.

Izvor: Piše: Stevan Stevanoviæ, Win Win izbor

Petak, 28.03.2014.

12:05

Default images

Sa napretkom tehnologije stižu i novije verzije uređaja koje se u manjem ili većem delu razlikuju od onoga što trenutno posedujemo ili bismo rado posedovali. Upravo to nas je dovelo do teme kojom se bavimo danas – radoznalost.

Kako bismo zadovoljili svoju, ali i znatiželju mnogih sadašnjih i budućih korisnika Android uređaja ovakvog tipa, okupili smo jednu veselu družinu Android TV plejera koji se danas mogu naći na našem tržištu - dva Prestigio uređaja slične oznake, PAD2411 i PAB2411, Droid Monster A20-Stealth i Corto AMPC-200.

Prestigio PAD2411

Prestigio PAD2411 je jedan od povoljnijih Android plejera na našem tržišu i veličina mu je nešto veća od prosečnog upaljača. Takvog je formata da se uključuje direktno u HDMI port na TV-u, što se smatra praktičnim, jer ne zauzima dodatni prostor.

Specifikacije PAD2411 Android TV plejera

Pakovanje ovog modela obuhvata sve što je neophodno za rad uređaja ovakvog tipa:

- Uređaj
- Adapter za napajanje
- USB kabl
- HDMI kabl
- IR risiver
- Uputstvo za upotrebu
- Daljinski upravljač
Sam uređaj je takvog dizajna da na sebi poseduje brojne otvore radi bolje cirkulacije vazduha i hlađenja komponenti. Nekima to može smetati, dok će se nekima dopasti. Kada razmislite, ionako se uređaj smešta na udobno mesto iza vašeg TV-a, pa nećete mnogo razmišljati o tome.

Po pitanju portova oskudniji je od ostalih uređaja koji su se našli na testu i poseduje jedan miniUSB port (da, dobro ste pročitali – mini) za napajanje uređaja, port za IR risiver, jedan USB 2.0 port za povezivanje USB uređaja (fleš memorije, eksterni HDD, miš, tastatura) i slot za memorijsku karticu do 32GB kapaciteta.

Sa softverske strane, kao i kod većine Android uređaja, nakon uključivanja dočekao nas je ekran za odabir jezika, a potom i opcija za povezivanje na WiFi mrežu, dodavanje Google naloga (za pristup velikom broju aplikacija za Android), kao i unos Prestigio naloga koji nudi određene pogodnosti, poput besplatne instalacije aplikacija koje se inače naplaćuju. Prestigio nalog nije obavezan, mada bismo Vam svakako preporučili da ga napravite kako biste iskoristili pun potencijal uređaja.

Pri inicijalnom podešavanju, nudi se i mogućnost podešavanja dimenzija i „granica“ ekrana. Ovo se samo jednom podešava, nakon prvog priključivanja na TV, i vrlo je jednostavno.
Nakon toga dočekuje nas korisnički interfejs kompanije Prestigio. Rekli bismo da je odličnog dizajna i da nudi jednostavno korišćenje uređaja ovakvog tipa. Ovo je jedan od najboljih interfejsa sa kojima smo se susreli, jer je kretanje kroz brojne opcije lagodno koristeći daljinski upravljač, ali i Prestigio Remote Control aplikaciju za Android telefon ili tablet računar o kome će nešto kasnije biti reči.

Rad na uređaju je prilično brz i na njemu se bez većih problema se može snaći i početnik. Svaki od ekrana predstavlja zasebnu celinu, što omogućava brz pristup čak i nešto zabačenijim opcijama. Na primer, za povezivanje na bežičnu mrežu, dovoljno je otvoriti odeljak Settings, a onda odabrati ikonu za WiFi Settings.

Prestigio PAD2411 dolazi bez root pristupa, tako da će aplikacije poput D3Go raditi bez ikakvih problema na njemu.
Daljinski upravljač je vrlo tanak i elegantan, ali na sebi ima mali broj tastera. Tu je taster za gašenje i uključivanje uređaja, direkcioni tasteri, taster za potvrđivanje, taster za aktivaciju pomeranja kursora miša (pomoću direkcionih tastera, ne žiroskopa kao što bi mnogi pomislili), meni, taster za povratak na glavni ekran i taster za vraćanje unazad. Na žalost, proizvođač na daljinski nije postavio tastere za kontrolu zvuka, što bismo naveli kao najveću manu. Ali nasuprot malom broju tastera (što može biti subjektivna mana), daljinski upravljač je ugodan za korišćenje, a tasteri laki za pritiskanje. Daljinski čak i ne mora biti uperen ka uređaju da bi se koristio, što je rezultovalo da svaki pritisak na taster daljinskog upravljača bude momentalno prihvaćen od strane PAD2411 uređaja.

Pored daljinskog upravljača, još jedan način za kontrolu Prestigio PAD2411 modela je i Android aplikacija koja se instalira sa Play Store-a direktno na Android telefon ili tablet. Kompletna komunikacija između uređaja i aplikacije se odvija preko WiFi-a, pa je neophodno da i PAD2411 i uređaj kojim ćete ga kontrolisati budu u istoj mreži. Nakon instalacije Prestigio Remote Control aplikacije dočekalo nas je izuzetno prijatno iznenađenje – tako puno opcija!
Prestigio Remote Control poseduje ugrađeni fajl menadžer preko koga je moguće odabrati sliku, video ili pesmu na uređaju i prikazati je ili pustiti direktno na PAD2411 Android TV plejeru! Tu je i opcija za prikaz PDF fajlova, pa možete i čitati na velikom ekranu.

Prisutan je daljinski upravljač koji omogućava kontrolu kursora prevlačenjem prsta preko ekrana uređaja u vašim rukama. I to funkcioniše bez ikakvih problema. Na istom ekranu nalaze se i osnovni tasteri kao na pravom daljinskom upravljaču (Da, tu su tasteri za kontrolu zvuka!), kao i tastatura koja omogućava lakši unos teksta i ugodniji surf internetom. Iz tog odeljka moguće je pokrenuti i instaliranu aplikaciju na TV uređaju, što umanjuje potrebu za skrolovanjem kroz interfejs na TV-u i čini sve to bržim i lakšim.

Mnoge, poput autora ovih redova, obradovaće i AirMouse opcija koja omogućava da se pokretima telefona u vazduhu kontroliše kursor na TV-u.

MirrorTV nudi mogućnost da ekran TV-a strimujete na uređaj u vašim rukama, nešto poput Miracast-a.
CameraShare omogućava pristup kameri na uređaju pomoću koga kontrolištete PAD2411 i prikazuje sliku na TV-u.

Rekli bismo da je ovo najbolja aplikacija ovakve vrste i da predstavlja odličan dodatak već odličnom Android TV uređaju.

Droid Monster A20-Stealth

Droid Monster A20-Stealth se u mnogome razlikuje od prethodno opisanog uređaja, iako dele isti cenovni rang. Postavlja se u neposrednoj blizini TV-a, onako kako odgovara samom korisniku, i povezuje se pomoću HDMI kabla (što je preporučljivo) ili pomoću RCA kabla, što je odlično za one koji poseduju stariji TV.

Specifikacije A20-Stealth Android TV plejera

Sadržaj pakovanja ovog modela je prilično bogat:

- Uređaj
- Adapter za napajanje
- USB kabl
- HDMI kabl
- RCA video kabl
- CD sa uputstvom i programima
- Daljinski upravljač
Skromnih dimenzija i male težine (60ak grama), ovaj Android uređaj ima vrlo neobičan dizajn. Naziv „Stealth“ je u potpunosti opravdan, jer je nizak, dok su ivice oble, čineći njegov izgleda futurističkim. Na sebi poseduje otvore koji prave oblik Android maskote, sa LED svetlima umesto očiju koja trepere kada se pritiskaju tasteri na daljinskom upravljaču. Na neki način, to se kosi sa stealth dizajnom, ali je zanimljivo i većini korisnika će se verovatno dopasti.

Od portova na prednjoj strani poseduje dva USB 2.0 porta, što je savršeno za povezivanje sa USB bežičnim uređajima (tastatura i miš ili uređaji koji kombinuju takve funkcije). Tu su i diskretne statusne diode – jedna koja treperi kada je internet u upotrebi, a druga koja svetli dok je uređaj u funkciji. Na desnoj strani prisutan je slot za SD karticu, koji pomalo narušava oblik samog plejera. Dosta bolje rešenje bi bilo da se proizvođač odlučio na ugradnju slota za microSD karticu, jer tako ne bi narušio dizajn, ali verovatno većina korisnika neće ni obratiti pažnju. Na zadnjoj strani nalazi se microUSB port za napajanje uređaja, Ethernet LAN port za povezivanje u žičanu mrežu radi pristupa internetu ili razmenu fajlova u lokalu, HDMI port i AV port za povezivanje na starije tipove TV-a.
Kada se uključi prvi put, Droid Monster A20-Stealth prikazuje glavni ekran i ne zahteva nikakva inicijalna podešavanja (mada će, naravno, ona biti neophodna ukoliko želite da pristupate internetu putem WiFi mreže ili skidate aplikacije sa Play Store-a).

Korisnički interfejs je na prvi pogled jednostavan, ali to ne mora biti loša stvar, jer su najosnovnije opcije lako dostupne (Internet pregledač, Galerija, Multimedijalni plejer, muzički plejer, S Link, Fajl menadžer, Play Store i Podešavanja).

S Link opcija pretvara uređaj u Miracast risiver. Miracast je protokol koji omogućava deljenje sadržaja ekrana telefona ili tableta direktno na veliki ekran vašeg TV-a. Ovo je odlika svih Android plejera na našem testu, samo varira naziv funkcije i način implementacije.

Droid Monster A20-Stealth dolazi bez root pristupa, pa će aplikacije poput D3Go raditi bez problema.
Daljinski upravljač koji dolazi u pakovanju sa ovim modelom je prilično napredan i poseduje zaista veliki broj tastera. Iako mnogi neće koristiti ni polovinu njegovih funkcija, moramo priznati da su neke od njih vrlo korisne. Na primer, nakon povezivanja uređaja sa fleš memorijom, pritiskom na „USB“ taster na daljinskom upravljaču otvara se fajl menadžer iz koga je moguće manipulisati fajlovima, gledati fotografije ili otvoriti željeni video fajl.

Prisutni su i osnovni tasteri poput direkcionih tastera, povratak na glavni ekran, vraćanje korak unazad, meni sa poslednje otvorenim aplikacijama i još puno toga. Sa jedne strane, veliki broj funkcija na daljinskom upravljaču je prednost, ali sa druge strane tasteri su prilično kruti i slabije osetljivi, pa ćete često ponavljati pritisak na taster kako bi komanda bila poslata, što ume da iritira.
CD koji dolazi sa Droid Monster A20-Stealth, između ostalog, sadrži i dve aplikacije – Smart-RC klijent i server aplikaciju za kontrolu A20-Stealth pomoću telefona ili tableta. Serverski deo aplikacije se instalira na A20-Stealth, dok se klijent instalira na uređaj pomoću koga ćete ga kontrolisati.

Smart-RC ima dva moda kontrole – jedan koji od telefona pravi klasičan daljinski upravljač sa brojnim tasterima i koji je vrlo funkcionalan, i drugi koji dozvoljava da se kursor miša A20-Stealth pomera prevlačenjem prsta po ekranu.

Tu je još jedna korisna opcija, koju smo videli i kod Prestigio uređaja, a to je opcija da se instalirane aplikacije (na A20-Stealth) direktno pokreću iz liste na telefonu.

MX Player je preinstaliran i predstavlja glavni plejer za pregled video sadržaja na ovom uređaju.

Corto AMPC-200

Corto AMPC-200 izgleda kao obična crna kutijca koja se često nalazi u blizini TV-a, poput STB nekog od operatera, što ne mora biti loše jer se odlično uklapa pored istih. Kao A20-Stealth, AMPC-200 se sa TV-om može povezati preko HDMI i preko RCA, pomoću kabla koji dolazi u pakovanju sa uređajem.

Specifikacije Corto AMPC-200 Android TV plejera

Sadržaj pakovanja ovog modela:

- Uređaj
- Adapter za napajanje
- HDMI kabl
- RCA video kabl
- Daljinski upravljač
Pravougaonog oblika sa eksternom WiFi antenom, ovaj Android plejer izgleda kao modem ili ruter veoma pojednostavljenog dizajna. Veći deo plejera izrađen je od plastike koja na dodir deluje kao da je gumirana, dok je gornji deo nešto drugačiji, sjajan je i predstavlja magnet za otiske, ali čini uređaj privlačnijim. Na prednjoj strani vidljiv je samo senzor za daljinski upravljač i taster malih dimenzija za uključivanje i isključivanje uređaja.

Na desnoj strani nalaze se čak 4 USB 2.0 porta, što je i više nego dovoljno za sve tipove korisnika. USB tastatura, miš, USB fleš memorija, eksterni HDD – sve što vam padne na pamet, može se povezati na ovaj model i to istovremeno! Pozadi se nalaze svi portovi neophodni za rad AMPC-200 uređaja – port za napajanje, taster za reset, AV izlaz za povezivanje na starije modele TV-a, HDMI port i klasični Ethernet LAN port.

Pri prvom uključivanju prvo što dočeka korisnika je izbor launchera između tri ponuđenih, što može biti malo zbunjujuće za početnike u svetu Androida.
Prvi od launchera, označen sa „AmlMboxlauncher“ je prilično dobar i odgovara ovakvom tipu uređaja. Ima samo jedan ekran na kome se odvija kompletna manipulacija uređajem što nam se dopalo. U donjem delu nalaze se prečice:

o Local – Pokretanje fajl menadžera sa mogućnošću manipulacije fajlovima na internoj, ali i eksternoj memoriji (priključena USB fleš memorija)
o Apps – Prikazuju se sve aplikacije koje su instalirane na samom uređaju
o Home – Vraća na glavni ekran na kome je prikazan sat, kalendar i prečice do aplikacija koje bira sam korisnik
o Brower – Prikazuju se omiljene web strane, kao i prostor za unos adrese.
o Setting – Otvara detaljnija podešavanja uređaja

Negativna strana ovog launchera je to što se notifikacioni bar nalazi u gornjem delu ekrana i bukvalno je nemoguće „spustiti“ i pregledati pristigle notifikacije samo pomoću daljinskog upravljača.

Drugi launcher je Google-ov launcher koji se može naći kod tablet uređaja sa zvaničnim Google softverom (takozvani AOSP). Nije baš najprijatniji za korišćenje pomoću daljinskog upravljača ili na TV-u, mada se situacija sigurno drastično menja nakon podešavanja od strane korisnika.

Treći launcher, iako lep na prvi pogled, nemoguće je koristiti pomoću daljinskog upravljača, jer je napravljen tako da nije moguće označiti opcije u donjem redu (Apps, Download, Browser, Settings, Multimedia i File manager).
Zbog navedenih prednosti, najadekvatniji i najprijatniji za korišćenje je upravo prvi - AML launcher.

Na žalost, Corto AMPC-200 je od većine programa prepoznat kao da je rootovan, iako nije, pa će aplikacije kao D3Go odbiti strimovanje videa.

Daljinski upravljač je malih dimenzija i vrlo je zgodan za držanje u ruci. Od tastera prisutni su svi oni koji se najčešće koriste – taster za uključivanje i isključivanje uređaja, direkcioni tasteri, OK taster, meni, taster za povraćaj na glavni ekran, taster za vraćanje unazad, tasteri za manipulaciju zvuka (gašenje, utišavanje i pojačavanje), tasteri za manipulaciju videa (prošli, pauza, puštanje, sledeći video), taster za prebacivanje u mod „miša“ (gde se pomoću direkcionih tastera pomera kursor na ekranu) i tasteri za pokretanje muzičkog plejera i internet pregledača. Na žalost, i daljinski kod Corto AMPC-200 pati od istog problema kao kod A20-Stealth, a to je veća tvrdoća i slabija osetljivost tastera (mada bolje reaguju na pritisak).

Na žalost, za razliku od ostalih uređaja na ovom testu, Corto AMPC-200 dolazi bez ikakve aplikacije za lakšu kontrolu pomoću telefona, što će usloviti korišćenje daljinskog upravljača ili nezavisnog bežičnog uređaja, poput Corto WKB-01.

Prestigio PAB2411

Prestigio PAB2411 ima nešto višu cenu od ostalih uređaja, ali ovo je i jedini uređaj na našem testu koji poseduje bluetooth što mnogim korisnicima predstavlja obaveznu stavku.

Specifikacije PAB2411 Android TV plejera

Sadržaj pakovanja ovog modela:

- Uređaj
- Adapter za napajanje
- HDMI kabl
- Uputstvo za upotrebu
- Daljinski upravljač
Osnova uređaja, koja je gumirana radi bolje stabilnosti, postepeno se širi ka gornjem delu uređaja. Rekli bismo da PAB2411 liči na minijaturni svemirski brod. Na gornjem delu nalazi se vrlo prepoznatljiv Prestigio logo koji je napravljen od sjajne plastike i čini ga vrlo zanimljivim.

Ne levoj strani uređaja nalaze se dva USB 2.0 porta, dok je na zadnjoj strani port za napajanje, LAN port za povezivanje u lokalnu mrežu, HDMI port i AV port. Malo nam je čudno što u pakovanju sa uređajem nije došao i RCA kabl, jer će to mnoge korisnike sa starijim TV prijemnicima odbiti od kupovine ovog u korist drugih modela sa ovog testa.

Pri prvom startovanju PAB2411 ponovio se scenario kao kod PAD2411 modela – dočekao nas je ekran za odabir jezika, WiFi mreže, unos Google i Prestigio naloga.

Tada smo se zapitali da li možda slučajno nije ostao uključen PAD2411 model, ali ne, Prestigio korisnički interfejs je identičan na ovim modelima. To, naravno, uopšte nije loše, jer je stvarno odličan. Međutim, primetili smo jednu vrlo bitnu razliku između ova dva modela – fluidnost u radu je bolja kod PAB2411, što je i očekivano.

Kretanje kroz meni je vrlo dobro i nema zastajkivanja, dok je pokretanje aplikacija za nijansu brže. Pored toga, bila je prisutna još jedna opcija – Bluetooth. To će biti od velike važnosti onima koji žele da povežu bluetooth miša i tastaturu ili čak bluetooth slušalicu kako bi obavljali razgovore preko Skype i sličnih aplikacija.

Prestigio PAB2411 ne poseduje root pristup i D3Go će raditi kako je i predviđeno.

Daljinski upravljač je identičan kao kod PAD2411 modela, sa svim njegovim prednostima i manama.

Aplikacija Prestigio Remote Control, koju smo već opisali kod PAD2411 modela, funkcioniše i na ovom modelu. Ne moramo ponavljati da je u pitanju odlična aplikacija oko koje se Prestigio zaista potrudio, jer predstavlja nešto nesvakidašnje u pogledu funkcija.

Sintetički testovi uređaja

Obavili smo veliki broj sintetičkih testova na svim navedenim uređajima i na taj način uradili direktno poređenje njihovih performansi.

Droid Monster A20-Stealth nas je u grafičkim testovima pozitivno iznenadio, zbog prilično sposobnog Mali-400 grafičkog čipa. Sa druge strane, njegova procesorska snaga je uslovljena Cortex-A7 arhitekturom. Corto AMPC-200 i Prestigio PAB2411 su se smenjivali u testovima i pokazali vrlo dobre rezultate za ovakav tip uređaja.

Sa druge strane, nasuprot vrlo dobrim karakteristikama, Prestigio PAD2411 je prikazao lošije performanse. Moguće je da je uzrok tome lošija optimizacija softvera.

Reprodukcija video materijala

Glavna primena Android TV uređaja je konzumiranje multimedijalnog sadržaja, pa smo pokušali raznim video semplovima da vidimo kako će se snaći ovi uređaji.

Semplovi koje smo koristili bili su prilično različiti u pogledu rezolucije (480p, 720p i 1080p), korišćenog video kodeka (h264, vc1, xvid), audio zvuka (3.1, 4.1, 5.1), audio kodeka (ac3, dts, vorbis, he acc, mp3 dual audio), kao i u video bitrejtu (600kbps, 1mbps, 3mbps, 10mbps, 18mbps i 40mbps).

Bitno je naglasiti da pod uspešnom reprodukcijom smatramo prikaz videa u punom kvalitetu, bez anomalija, sa zvukom, mogućnošću preskakanja unapred i unazad u toku videa, a sve to u prihvatljivom FPS.

Prestigio PAD2411 je većinu video fajlova reprodukovao uspešno, čak i pomenuti sempl od 40mbps. Jedini fajl koji mu je zadao problem je direktni hddvd remux. Međutim, instalacijom besplatnog MX Player-a ni taj sempl više nije bio problem.

Droid Monster A20-Stealth je ovde imao veliku prednost jer je fabrički došao sa MX Player aplikacijom. Nijedan sempl mu nije predstavljao problem, već ih je brzo otvarao, bez problema preskakao između vremena u video fajlovima i pokazao odličnu sposobnost reprodukcije.

Corto AMPC-200 je pokazao identičnu situaciju kao sa PAD2411 modelom, jedini problem je predstavljao direktni hddvd remux sempl, a problem je rešen kao i u prethodnom slučaju – instalacijom MX Player-a.

Prestigio PAB2411, iako na prvi pogled ima isti softver kao PAD2411, bez ikakvih problema je izvršio reprodukciju svih semplova, čak i problematičnog hddvd.

Kao što šte i sami primetili, svi Android TV plejeri su imali dovoljno hardverske snage i bili su u mogućnosti da reprodukuju čak i vrlo ekstremne video semplove koje verovatno korisnici neće ni upotrebiti.

Jačina WiFi signala

Jačina WiFi signala se često zanemaruje kod ovakvih uređaja, pa smo odlučili da i to testiramo. Bežični ruter je postavljen na udaljenost od 15-ak metara, dok su dva zida predstavljala prepreku.
Pomoću aplikacije WiFiAnalyzer izmerili smo jačinu signala u decibelima po milivatu, dok smo kvalitet signala isčitavali na samom bežičnom ruteru.
U tabeli se vidi da su Prestigio PAD2411 i PAB2411 pokazali identične rezultate – upotrebljivo. Droid Monster A20-Stealth je imao nešto jači signal, dok je, očekivano, Corto AMPC-200 sa eksternom WIFI antenom imao najbolji signal od svih uređaja.

Utisak o radu i funkcijama

Nakon obavljenog testiranja i sagledavanja svih funkcija Android TV plejera, izdvojili bismo ono što je na nas ostavilo najbolji utisak kod konkretnih modela.

Prestigio PAD2411 i PAB2411 imaju najpraktičniji korisnički interfejs za kontrolu preko daljinskog upravljača. Daljinski upravljač je vrlo ugodan za korišćenje, ali bismo voleli da je proizvođač smestio i tastere za kontrolu zvuka. Aplikacija za Android koja omogućava kontrolu uređaja je vanserijski dobra, sa brojnim funkcijama koje dobro dođu u svakodnevnoj eksploataciji plejera.

Prestigio PAB2411 bismo izdvojili i po tome što poseduje bluetooth, pa se može povezati sa velikim brojem uređaja i na taj način proširiti njegova funkcionalnost. Naravno, sirove snage mu ne nedostaje i predstavlja jedan od hardverski najsnažnijih plejera na testu.

Droid Monster A20-Stealth ima najfunkcionalniji daljinski upravljač ukoliko se zanemari mana u vidu nešto tvrđih tastera. Tu je i vrlo bogato pakovanje koje ne iziskuje dodatna ulaganja u pogledu kablova ili adaptera. Još jedna prednost je to što zvanični servis menja uređaj u roku do 24 časa ukoliko bude bilo nekih problema, što je svakako pogodnost koja bismo voleli da postoji kod svih uređaja (čak i van okvira ovog testa).

Corto AMPC-200 ima veliku prednost u pogledu broja USB portova (čak četiri), što je i više nego dovoljno za uređaj ovakve namene, jer se mogu povezati, na primer, dva gamepada i fleš memorija, i opet bi ostalo prostora za neke druge uređaje. AMPC-200 deli prvo mesto sa PAB2411 modelom po pitanju sirovih performansi i može se koristiti i za igranje Android igara ili čak (retro entuzijaste, obratite pažnju) emulaciju starijih konzola!

Zaključak

Android TV uređaji se već neku godinu uspešno distribuiraju na našem tržištu, ali njihova snaga i funkcionalnost unapređuje se zajedno sa tablet računarima i telefonima. Novije verzije Android OS donele su zanimljive funkcije, poput Miracast i propratnih Android aplikacija, dok je hardverska snaga omogućila i daleko kompleksnije radnje od reprodukcije videa ili pretraživanja interneta. Svi uređaji na ovom testu prikazali su odlične performanse u pregledu multimedijalnog sadržaja, ali i dobru podršku za povezivanje periferija, što je zasluga i relativno sveže verzije Android 4.2 operativnog sistema. Zahtevnijim korisnicima koji vole da igraju igre na velikom ekranu, preporučili bismo da razmotre Prestigio PAB2411 i Corto AMPC-200, svaki sa svojim prednostima i manama.

Android TV uređaje na test ustupio je lanac WinWin prodavnica, gde se mogu pogledati i kupiti, dok se preko WinWin Web sajta mogu i poručiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: