Hoće li nam Facebook ukrasti VR?

Iznenađujuća objava da je Facebook kupio Oculus VR odjeknula je kao bomba, a osim pozitivnih reakcija onih koji misle da će "veliko F" doneti virtuelnu realnost u naše domove, mnogo je onih koji su veoma skeptični.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2014.

12:10

Default images

Među njima je mnogo onih koji su dali novac za pilot projekat objavljen na Kickstarteru, a tu je i Markus "Notch" Person, koji je zbog ulaska Facebooka u priču, odlučio da ipak ne prenese svoj Minecraft u svet virtuelne realnosti.

Ipak, druga velika imena iz igračke industrije poručuju da nema razloga za paniku i da bi ovaj dogovor težak dve milijarde dolara trebalo da ubrza ostvarenje sna sa kraja osamdesetih godina.

"Virtuelna realnost i izmenjena stvarnost (augmented reality) su tehnologije koje će jednog dana stići do milijardi korisnika širom sveta. Ako Oculus želi da vodi taj put, onda mora da postane velika kompanija ili da postane deo velike kompanije. Sada će biti to drugo", kaže osnivač Epic Gamesa Tim Svini za "The Verge".

Sa Notchom se ne slaže ni Džejms Krauson iz Hipster Squid Studiosa.

"Ko kaže da će se Facebook uopšte mešati. Pogledajte Instagram i WhatsApp, šta su tamo uradili? Niko vas ne tera da se logujete na Facebook nalog da biste koristili WhatsApp, a ne vidite ni reklame", kaže on.

I E Meknil, čovek koji stoji iza projekta Darknet, jednog od projekata direktno vezanih za Oculus Rift, kaže da je rano za paniku.

"Možda će samo nastaviti da rade ono što su radili dosad, samo sa više novca. Možda i neće, ali je svakako rano za paniku. Samo bih voleo da ljudi prestanu da histerišu", kaže on.

Foto: Image courtesy of twobee / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: