"Sajt od milion dolara" i dalje radi

Pre nego što si Kickstarter i Indiegogo učinili projekte sakupljanja finansija prostim i dostupnim svima, Alex Tew je finansirao svoje obrazovanje prodajući deliće svog sajta veličine 10 x 10 piksela po ceni od 100 dolara.

Izvor: Qz.com

Sreda, 26.03.2014.

18:07

Default images

Sajt Million Dollar Homepage postao je viralni hit, a sav oglasni prostor rasprodat je za 138 dana.

Osam godina kasnije sajt i dalje postoji iako se čini kao da je ostao zamrznut u vremenu. On nam daje uvid u venomen „truljenja linkova“ ili hyperlinkova koji su nekada radili ali sada vode na „mrtve“ stranice.

Analiza sajt Quartz pokazala je da 22 odsto piksela na ovom sajtu ne uspeva da učita stranicu kada se na njih klikne.

Ovi „mrtvi“ linkovi čine 221.900 od milion piksela na sajtu i predstavljaju 221.900 dolara neiskorišćenog prostora, pod uslovom da su sačuvali vrednost u poslednjih 8 godina.

Ovo atrofiranje linkova stabilizovalo se tokom vremena, što znači da možemo da očekujemo da će 22 odsto linkova prestati da radi u narednih 8 godina. Što duže link radi na stranici, možemo očekivati da će duže raditi i u budućnosti. gmh_grid_600

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: