Nole najpraćeniji "tviteraš" u Srbiji

Šakira je zauzela prvo mesto liste sa najbrojnijom armijom obožavalaca na Facebooku. Pevačica iz Kolumbije ima 86,7 miliona „lajkova” korisnika kojima je zahvalila postavivši fotografiju na kojoj se vidi kako šalje poljubac.

Izvor: A. C.

Sreda, 26.03.2014.

08:50

Default images

Iza nje slede Rijana sa 400.000 manje obožavalaca, na trećem mestu je reper Eminem, na četvrtom fudbaler Kristijano Ronaldo, a na petom mestu glumac iz akcionog serijala „Paklene ulice” – Vin Dizel.

Interesantno je da su na listi najbrojnijih „lajkova” na Facebooku i oni profili koji se ne odnose na ljude već na određene proizvode, zvezde koje nisu žive (Majkl Džekson – 71,2 miliona), crtane i izmaštane junake – Simpsonovi, Hari Poter...

Nalog nove šampionke Facebooka na Twitteru ima trostruko manje pratilaca. Na nalogu na mreži koja omogućava pisanje poruka ne dužih od 140 karaktera ima „samo” 24,5 miliona pratilaca. Među deset najpraćenijih na Twitteru su i pojmovi kanala YouTube i Instagram servisa.

Različitu brojnost poštovalaca iste zvezde na dve popularne društvene mreže internet konsultantkinja Dragan Đermanović objašnjava različitim prirodama Facebooka i Twittera.

–Facebook je zatvoreniji, pruža osećaj „bliskije” povezanosti i raznorodniji je po sadržaju, dok je Twitter otvorena mreža. Čak 98 odsto svih profila na Twitteru je otvoreno za javnost i sadržaju koji je neko postavio ili napisao u komunikaciji, može da se pristupi jednostavnim ukucavanjem na Googleov pretraživač. A ukoliko nemate Facebook nalog ne možete da postanete ničiji obožavalac. I sama reč „prijatelj” deluje sugestivnije – smatra sagovornica "Politike".

Dragan Đermanović podseća da je Facebook popularniji, posećeniji i stariji i da pruža mogućnost postavljanja raznih sadržaja posle izvesnog vremena, dok je režim rada Twittera – sada: sve se dešava u realnom vremenu.

Ilustracije radi, sagovornica "Politike" navodi primer dva naloga jednog sportiste. Na Twitteru može da se prati rezultat meča, ali sve ono što se dešavalo pre i posle meča privući će njegove navijače da odu na Facebook.

Upravo Novak Đoković i Janko Tipsarević nalaze se na prva dva mesta po broju pratioca na Twitteru među srpskim korisnicima. Noletovo „cvrkutanje” virtuelno prati 2,85 miliona pratilaca dok Jankov nalog na ovoj mreži prati 250.000 osoba. Interesantno je da je Đokovićeva stranica na Facebooku premašila četiri miliona poštovalaca.

Na trećem mestu po broju pratilaca na Twitteru u Srbiji je manekenka Nina Seničar, na četvrtom je TV lice Ivan Ivanović, a na petom Vlado Georgiev, izuzetno aktivan na ovoj društvenoj mreži.

Izvor: Politika.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: