Sonyjeva virtuelna realnost za Playstation 4

Japanski elektronski gigant Sony ove nedelje je na godišnjoj konferenciji Game Developers u San Francisku predstavio prototip novog dodatka za konzolu Playstation 4, komplet slušalica integrisanih sa kamerom pomoću kojih će igrači imati još bolji osećaj virtuelne realnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2014.

09:39

Default images

Prototip slušalica pod imenom "Project Morpheus" daje igračima izuzetno iskustvo, kaže Sony, projektujući slike virtualne realnosti pred njihovim očima, koje se pomiču prateći pokrete njihovih glava.

"Project Morpheus" označava prvi specijalizovani komplet slušalica za igre koji je izašao iz Sonyja, koji s tim formatom eksperimentiše od 2010. Predsednik odseka koji je bio zadužen za ovaj novitet, Šuhei Jošida, rekao je da je kompanija "ohrabrena entuzijastičnim odgovorom" na slične proizvode poput Oculusa VR i Valve.

Radi se o kompletu slušalica crno-bele boje s tankom plavom linijom po ivicama. Slušalice će biti integrisane sa kamerom za Playstation 4, kontrolerom i senzorima za pokret, a imaće stereo zvuk kako bi igrači što više uronili u igru. Sony je objavio da će igračima komplet biti dostupan uskoro, ali nije precizirao datum kada će biti pušten u prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: