Tranzicija Windows XP operativnog sistema

Operativni sistem star 12 godina više ne može da ispuni sve poslovne i tehnološke potrebe današnjice.

Izvor: Izvor: MS

Petak, 14.02.2014.

11:21

Default images

Jedna od tema koja je nedavno veoma zainteresovala javnost i izazvala različite reakcije jeste prestanak podrške za Windows XP operativni sistem. Posle više od jedne decenije, Microsoft je preusmerio svoje napore i poslovanje na novije tehnologije kako bi korisnicima pružio bolje iskustvo. Od 8. aprila ažurirane verzije zaštite, besplatne ili plaćene opcije za podršku postaju prošlost – nakon 12 godina! Naravno, ovo se odnosi na one koji su koristili licencirani Windows XP i sve prednosti licenciranog softvera.

Verovatno se pitate kakve su posledice ukoliko ne promenite operativni sistem? Računari koji i dalje rade na Windows XP operativnom sistemu neće prestati sa radom, ali su rizici po pitanju bezbednosti veći, a ranjivost sistema i poverljivih organizacionih podataka i veći ukupni troškovi vlasništva predstavljaju samo neke od potencijalnih nedostataka posle 8. aprila.

Windows XP i Office 2003 su bili odličan softver pre više od jedne decenije, ali tehnologija je napredovala zajedno sa potrebama i očekivanjima vaših klijenata i partnera koji su već usvojili savremene platforme i uređaje.

Najbolji način da korisnik zaštiti lične podatke predstavlja nadogradnja operativnog sistema na postojećim računarima. Savremeni Windows je prilagođen kako onima koji koriste uređaje osetljive na dodir, tako i za tradicionalne korisnike koji su verni mišu i tastaturi. Windows 8.1 ima impresivne performanse - brzinu, pouzdanost i sigurnost.

Savremeni uređaji nisu samo brži i sa boljim performansama nego uređaji koji koriste starije operativne sisteme, već imaju i bolje funkcije zaštite, nove i bolje alatke za povezivanje za situacije kada ste u pokretu, savremene aplikacije, i još dosta toga.

Privredna društva koja i dalje koriste Windows XP takođe propuštaju materijalne koristi od modernizovanja svojih investicija u informacione tehnologije, počev od drastičnog povećanja sigurnosti, većeg izbora uređaja da bi se ispunile potrebe radne snage u pokretu, veće produktivnosti korisnika, i niže ukupne cene vlasništva kroz obezbeđivanje za budućnost njihovih investicija u informacione tehnologije.

Operativni sistem star 12 godina više ne može da ispuni sve poslovne i tehnološke potrebe današnjice, niti da pruži odgovarajuću zaštitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: