PES vs. FIFA, koja igra je bolja?

Obe igre su u prodaji i došlo je vreme da igrači odaberu stranu. Da li će dinamika PES-a ili čist stil i dubina Fife pobediti?

Izvor: Independent

Subota, 28.09.2013.

13:58

Default images

PES i dalje zaostaje za Fifom u smislu prava za licence pošto Konami jednostavno nema dovoljno sredstava kako bi se takmičila sa EA-om na ovom polju.

Međutim, sa pravima za UEFA ligu šampiona, i opcijom za editovanje, Konami polako počinje da uzvraća Fifi.

Kada je igrivost u pitanju, obe franšize su napravile napredak u trci za skoro spiritualno fudbalsko iskustvo. Fifa je predstavila „pure shot“ mehaniku koja omogućava da udarci ka golu imaju nepredvidivost kao što je to slučaj i u realnom životu. Ova funkcija, zajedno sa novim kontekstualnim animacijama, osvežila je napadački deo igre značajno.

Sa druge strane, PES je predstavio „true ball motion“ – funkciju koja je dizajnirana tako da omogućava znatno realnije dodavanje i šutiranje, kao i „collision physics“ koji fiziku i balans igrača na terenu približava pravoj stvari.

Rezultat svega ovoga je: PES je znatno teže savladati nego Fifu iako dinamični gejmplej nudi znatno više od protivnika.

Iako je ovo bio problem poslednjih godina, PES naopkon poseduje grafiku koja može da se suprotstavi onoj u Fifi.

Meniji u Fifi doživeli su redizajn i sada podsećaju na Windows 8 i omogućavaju laku i brzu navigaciju kroz igru.

Iako je i PES ostvario određeni napredak u vidu Master League Online, brojni modovi Fife jednostavno ostavljaju PES u senci.

Generalno, PES je ostvario veliki napredak u poslednjih par godina kada su u pitanju grafika, opcije i gejmplej, ali stil igranja Fife i dubina njihovih licenci i modova igre vrlo verovatno će održati Fifu na vrhu, barem još jednu godinu.

Ali budite sigurni, ova prednost se polako topi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: