Kompjuterski kamp za decu u Gložanu

U sportsko-rekreativnom centru "MB Oaza" u Gložanu organizuje se šesti letnji kompjuterski kamp za decu od osam do 16. godina.

Izvor: Beta

Utorak, 23.07.2013.

09:30

Default images

Kamp organzije novosadsko Udruženja građana "Komp Kamp", a osnivač kampa Radoslava Konjević objasnila je da će deca moći da nauče programiranje igrica i dizajn.

"Naš cilj je da naučimo decu da računari ne moraju služiti samo za igranje video igara, već da se mogu koristiti i za programiranje tih istih igara. Od osnivanja moto kampa je "Ne igrajte samo igrice, pravite ih", kojim decu upućujemo da provedeno vreme ispred računara treba da ima svoju svrhu," rekla je Radoslava Konjević.

Organizatori su za učesnike kampa omogućili i predavanja o bezbednosti na internetu i vršnjačkom nasilju. Deca će u kampu, pored programiranja igrica i dizajna, imati priliku da nauče kako da budu bezbedna na internetu i kako da se zaštite od vršnjačkog nasilja.

Deca u kampu neće provoditi vreme samo za računarom, već će moći da učestvuju u različitim edukativnim radionicama i bave se sportom.

"Uz nadzor profesora fizičkog deca će moći da se bave odbojkom, stonim tenisom, tenisom, malim fudbalom i plivanjem na bazenu. Osim toga, potrudili smo se da nađemo vremena da decu odvedemo na izlet i do čuvene ergele "Karađorđevo", jer su u našem kampu mahom gradska deca, koja nemaju priliku da vide konje", rekla je Konjević.

Prijavljivanje za kamp se odvija preko sajta www.compcamp.net, gde roditelji mogu pronaći dodatne informacije o kampu kao i prijavni formular ukoliko se odluče da dete tokom leta pošalju u kamp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: