Povratak robotskog psa: Sony razvija novu verziju Aiboa

Ako volite pse, ali nemate vremena da ih šetate i smatrate da bi u slučaju da nabavite jednog sigurno bio usamljen, zbog vaših brojnih obaveza, Sony ima rešenje za vas.

Izvor: dnevnik.hr

Petak, 13.10.2017.

08:30

Povratak robotskog psa: Sony razvija novu verziju Aiboa
Foto: Gettyimages

Reč je o novoj generaciji robotskog psa. Prva, "pas" Aibo predstavljena je krajem devedesetih, da bi 2006. odustali od daljeg razvoja i fokusirali se na druge proizvode.

Međutim, sada se Sony vraća robotici, pa će u novom odeljenju raditi i neki zaposleni koji su radili na razvoju originalnog Aiboa, uključujući i "gurua veštačke inteligencije" Masahira Fudžite. Prema dosadašnjim informacijama, novi robotski pas imaće funkcije pametnih zvučnika poput Amazonovog Echo-a.
Foto: Gettyimages
Tako ćete ovim robotskim ljubimcima upravljati glasom, a oni će, poput pametnih zvučnika, moći da pale i gase svetla, davaće nam informacije o temperaturi, obaveštenjima s društvenih mreža i slično. Što se tiče ostalih informacija poput dizajna, cene i nekih dodatnih mogućnosti Sony robota, još nisu poznate, pa ćemo više o njima verovatno saznati tokom sledećih meseci ili najkasnije tokom proleća sledeće godine kada se očekuje njihovo zvanično predstavljanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: