Apple macOS High Sierra stiže 25. septembra

Kompanija Apple je najavila High Sierra, najnoviju verziju macOS-a, još u junu na WWDC-u, a beta verzija se testira već mesecima. Sada je napokon spremna finalna verzija, koja će biti dostupna od 25. septembra.

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 14.09.2017.

08:25

Apple macOS High Sierra stiže 25. septembra
Foto: Gettyimages

High Sierra je potpuno besplatna i kompatibilna gotovo sa svakim Mac-om napravljenim 2009. godine i kasnije. Međutim, novi OS bi mogao imati problema s kompatibilnošću starijih aplikacija. Recimo, stare verzije Apple-ovih programa Final Cut i Logic nisu kompatibilne.

Novi OS će omogućiti više prostora na Mac-u, ubrzati izvršavanje određenih zadataka, olakšaće backup, a omogućiće se podrška eksternog GPU-a i VR uređaja. Ovo je prvi put da će Mac dobiti VR podršku i da će biti kompatibilan sa SteamVR i HTC Vive VR headsetom. Novi HEVC video kodek će učiniti video manjim.

High Sierra donosi poboljšane aplikacije kao što su Photos, Safari, Mail, Notes, Siri i Sporlight. Naprimer, moći ćete da blokirate automatsko pokretanje videa u Safariju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: