Radujte se, nostalgičari: Stiže nova Atari konzola (VIDEO)

Neke od najslavnijih igara svih vremena mogli smo da igramo samo na Atari konzolama. Dobra vest je da se ta kompanija ponovo budi.

Izvor: daily mail

Ponedeljak, 19.06.2017.

16:38

Radujte se, nostalgičari: Stiže nova Atari konzola (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Više od 20 godina od lansiranja poslednje konzole Atari Jaguar, izvršni direktor kompanije potvrdio je da radi na novom uređaju - Atari Box - ali nije otkrio detalje o tome kada će biti dostupan na tržištu.

Prva kućna konzola Atari 2600 lansirana je 1977.

Kompanija je od tada predstavila niz uređaja, sve do poslednjeg Jaguara 1993. kada je posustala u trci sa Sega, Nintendo i Sony.

Međutim, Fred Česnajs, izvršni direktor kompanije, potvrdio je da se "vraćaju biznisu sa hardverom".

Čak je predstavljen i kratki video tizer, koji pruža uvid u to kako će izgledati Atari Box.

Činise da će kućište imati drvene panele, koji su bili karakteristični za niz starih konzola i svetleći Atari logo na predjnoj strani.

Potvrđeno je i da će podržavati stare klasike, uključujući Pac-Man, Pong i Asteroids.

Poslednjih godina, Atari se posvetio softveru i mobilnom prostoru, objavljujući rimejke i kolekcije svojih franšiza za iOS i Android.

Zvanični datum za predstavljanje nove konzole još nemamo, ali Česnajs kaže da Atari "još radi na dizajnu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: