Microsoft i drugi ulažu 16 miliona dolara u srpski Frame

Frame, kompanija koja omogućava mnogim svetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u cloud, dobila je danas novu investiciju vrednu 16 miliona dolara. Među investitorima se nalazi i Microsoft, najveća softverska kompanija na svetu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.05.2017.

10:15

Microsoft i drugi ulažu 16 miliona dolara u srpski Frame
Istok Pavlović i Nikola Božinović sa direktorom Microsofta, Satjom Nadelom

Frame u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji.

Frame koristi cloud infrastrukturu Microsoft-a (Azure) i Amazon-a (AWS). Tokom poslednjih 5 godina, neke od najpoznatijih svetskih firmi, kao što su Adobe, Autodesk, HP i Siemens, počele su da koriste Frame za distribuciju aplikacija preko cloud-a.

Nagraj Kashyap, jedan od potpredsednika Microsoft-a, izjavio je da je impresioniran onim što je video u toku dosadašnje saradnje: „Frame omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbednog IT okruženja. Koristeći Microsoft-ov cloud, Frame nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom sveta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta”.
Razvojni tim u Beogradu
Interesantno je da je Microsoft do sredine prošle godine pokušavao da razvije sopstveno rešenje pod imenom Azure Remote App. I pored praktično neograničenih resursa, projekat je završio neslavno, a Microsoft je najavio njegovo gašenje i fokusiranje na infrastrukturne usluge.

„Od samog početka kompanije, još kada je Frame bio samo ideja, pojedini komentari govorili su da je to samo neki remote desktop. Microsoft-ova investicija je dokaz da je problem koji rešavamo izuzetno težak i važan, i potvrda je sjajnog posla koji je naš tim uradio”, rekao je Nikola Božinović.
Razvojni tim u Nišu
Mogućnosti za rast su velike. „Frame ima ogromnu šansu da potpuno zameni popularne tehnologije za remote desktop, koje su imale široku upotrebu u poslednjih 20 godina”, rekao je Salil Deshpande, vodeći investitor fonda Bain Capital Ventures. „Frame je zadobio poverenje vodećih softverskih firmi i prošao mnoge testove koji su potrebni da bi se proizvod koristio za osetljive podatke, gde je bezbednost kritična i gde se svaka greška skupo plaća. Frame je jedina kompanija koja je pokazala da zaista može da implementira virtuelne desktope na najvećoj skali”.

Velike kompanije i državne službe u Severnoj Americi i Evropi su počele da aktivno zamenjuju svoje desktop računare proizvodima poput Frame-a, koji zahtevaju jedino browser i internet konekciju. „Našu priliku vidimo među kupcima koji ulažu velika sredstva da osiguraju svoje osetljive podatke i spreče širenje virusa i kompjuterskih napada, čiji je broj u stalnom rastu”, dodao je Božinović. „Imamo veliko interesovanje kompanija iz mnogih zemalja sveta, a voleli bismo da se naš proizvod koristi i u Srbiji”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: