Novi iOS 10.3 krije neprijatno iznenađenje

iOS 10.3 je već stigao, i neki korisnici su već ažurirali svoje Apple uređaje na najnoviju verziju. Međutim, jedna stvar u vezi sa ovim apdejtom korisnicima je priredla neprijatno iznenađenje.

Izvor: Forbes.com

Sreda, 29.03.2017.

09:31

Novi iOS 10.3 krije neprijatno iznenađenje
Printscreen YouTube/9to5Mac

Naime, samo ažuriranje postojeće verzije operativng sistema na iOS 10.3 odvija se izuzetno sporo. I pored toga što je veličina apdejta relativno nevelikih 600MB, vreme potrebno da se on instlira je iscrpljujuće dugo.

Sajt AppleInsider navodi da na nešto starijim uređajima, poput iPad Air 2, ažuriranje traje oko 50 minuta, dok korisnici iPhone-a 5 i iPhone-a 5C mogu slobodno da odgledaju film dok se njihovi uređaji ne ažuriraju an najnoviju verziju operativnog sistema.

Glavni razlog ovog problema je potpuno nov fajl sistem, nazvan Apple File System (APFS), koji zamenjuje ranije HFS+ (lansiran 1998.) i HFS (iz 1985. godine). Ovaj novi sistem će biti deo svih novih Apple-ovih softverskih platformi, kao što su macOS, watchOS i tvOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: