Microsoft sprema konkurenciju Appleovim iMac računarima

Glasine kažu da Microsoft radi na Surface all-in-one računaru kojim će na tržištu konkurisati Appleovim iMacovima.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Nedelja, 03.07.2016.

14:40

Microsoft sprema konkurenciju Appleovim iMac računarima
Foto: Gettyimages

Nakon hibridnog uređaja Surface Pro, Microsoft je prošle godine iznenadio korisnike predstavljanjem prvog prenosnog računara Surface Book. Mnogi tehnološki novinari proglasili su ovaj uređaj jednim od najboljih laptopova na svetu.

Nakon predstavljanja ovog prenosnog računara, dugo su kružile glasine o Surface telefonu na kojem Microsoftovi inženjeri navodno rade već nekoliko godina. Međutim, s obzirom na stanje na tržištu i (ne)popularnost mobilnih Windows telefona, pitanje je da li će ova kompanija zaista predstaviti ovaj smartfon.

Umesto pametnog telefona, čini se da bi Microsoft uskoro mogao da najavi desktop računar. Glasine kažu da je u pripremi Surface AIO (AIO – računar čije se komponente ne nalaze u posebnom kućištu, već su smeštene uz monitor) s kojim će na tržištu konkurisati Appleovim iMacovima.

Iako neke informacije govore da Microsoft planira da predstavi ovaj računar tokom trećeg kvartala, čini se da će ipak sačekati dostupnost nove generacije Intelovih procesora (Kaby Lake) koje bi trebalo da bude ugrađen u Surface AIO, ali i u novu generaciju Surface Booka.

Specifikacije ovog računara, poput veličine ekrana (iMac ima 21,5 i 27-inčne ekrane, tako da i od Microsofta mogu da se očekuju modeli s 27-inčnim ekranima), procesora, grafike i slično još nisu poznate, ali je na osnovu primera Surface Booka koji dolazi sa jakim hardverom (i velikom cenom), moguće pretpostaviti da će Microsoftov prvi desktop računar biti hardverski moćan uređaj s cenom koja neće biti za svačiji džep.

Zvaničnih informacija iz ove kompanije, naravno, nema, pa korisnicima preostaje jedino da se nadaju da su ove glasine istinite i da će do kraja godine Microsoft zaista predstaviti Surface all-in-one računar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: