Google u centru antipiratske akcije

Nakon što su vlasti u Americi najavile veliku antipiratsku ofanzivu, muzička industrija u Velikoj Britaniji pokrenula je sličnu akciju.

Izvor: Bozza Bench

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

13:26

Default images

Na udaru najnovijih mera se našao niko drugi do kompanija Google, kojoj je udruženje muzičkih izdavača, među kojima se nalaze kompanije poput: EMI, SONY, Universal i Warnera, uputilo jasan zahtev da prekine sa podrškom piratskih sajtova koje nude ilegalan materijal.

U protivnom i sam Google će biti predmet velikog broja tužbi, čiji se zahtev za odštetom autorskih prava, meri astronomskim sumama.

Zahtevom se izričito nalaže Googleu da ukloni ne samo direktne linkove na BitTorrent stranice, već da izbriše sve preporuke i obaveštenja koja bi korisnika mogla da upute na sajtove sa nedozvoljenim sadržajem.

Ova organizacija je Googleu dostavila adrese i linkove gde se piratizovani materijal nalazi, kao i URL-ove sajtova koje Google treba da izbriše iz svog mehanizma pretrage. Takođe, od Googlea se traži potpuno ukidanje redirekcije i davanja linkova koji na bilo koji način vode do The Pirate Bay i sličnih sajtova. Google se nalazi pred velikim izazovom i ozbiljnom pretnjom i za sada se nije oglasio ovim povodom. Ostaje da se vidi kako će internet gigant reagovati s obzirom da se zahtev tiče direktnog uplitanja u osnovne principe rada ove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: