Šta sve donosi nova velika nadogradnja za iOS?

Apple je developerima upravo izdao beta verziju nadolazeće nadogradnje za iOS - verziju 11.3.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Nedelja, 28.01.2018.

08:20

Šta sve donosi nova velika nadogradnja za iOS?
Foto: Gettyimages

Prema rečima primalaca, ova verzija operativnog sistema za Appleove proizvode donosi niz novih funkcija.

Prva stvar koja će oduševiti sve zakinute jeste konačna popravka za automatizovano usporavanje sistema zbog kojeg je Apple sistemski dobijao tužbe većinom januara. otkriveno je da kompanija namerno usporava sistem kako bi funkcionisao na starijim baterijama. Prema rečima tvoraca, ta funkcija je tu kako bi sprečila neželjena smrzavanja i ponovna pokretanja operativnog sistema, prenosi The Next Weba.

Ako iOS 11.3 instalirate na iPhone 6 ili neku noviju verziju uzređaja, moći ćete da vidite detaljne informacije o bateriji u postavkama i takođe ćete moći da isključe automatsko usporavanje sistema. Apple ističe da gašenje ove funkcije nije preporučljivo, s obzirom na to da može da prouzrokuje čudno ponašanje uređaja.

Biznis i zdravlje

Drugi novitet u 11.3 je takozvani Business Chat, koji korisnicima omogućava da poruke šalju direktno uslugama poput službi za korisnike, sređuju dogovorene sastanke ili plaćaju usluge putem Apple Paya. Kompanija je najavila ove dodatke tokom prošlogodišnjeg WWDC-a i trenutno ih testira pomoću Lowe'sa, Discovera, Hiltona i Wells Fargoa.

Konačno, tu je i poboljšani Health app, koji će vam omogućiti da vidite sopstveni zravstveni karton, ukoliko ga podržava bolnica ili klinika koju ste posetili. To važi za rezultate iz laboratorija, lekove i zdravstvene savete. Sve ove podatke korisnici će moći da zaštite lozinkom.

Sitni dodaci

Sitnice koje dolaze uz ove velike novitete su novi animojiji, bolje mapiranje neravnih površina, i samim tim poboljšano iskustvo proširene stvarnosti.

Javna beta stiže uskoro, što znači da ćemo novi iOS moći da isprobamo svi. Ako vam se ne nateže sa nedovršenim verzijama ionako nesavršenog softvera, strpite se do proleća, kada bi 11.3 trebalo zvanično da stigne na vaš iPhone ili iPad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: