Windows 10: Stiže nova nadogradnja, korisnici opet besni

Čini se da kompanija Microsoft poprilično voli Cortanu, ličnog virtuelnog asistenta koji dolazi sa operativnim sistemom Windows 10.

Tehnopolis

Izvor: Business Insider

Petak, 29.07.2016.

11:55

Windows 10: Stiže nova nadogradnja, korisnici opet besni
Foto: Gettyimages

Zahvaljujući Cortani, broj korisika koji prelaze na Bing, Microsoftov internet pretraživač, neprestano raste, pa ne čudi što je ova kompanija odlučila da onemogući deaktiviranje čuvenog virtuelnog asistenta.

Ova promena na snagu stupa 2. avgusta, a dolazi kao deo nadogradnje Anniversary, koju kompanija sprema povodom godišnjice objavljivanja operativnog sistema Windows 10. Nadogradnju Windows 10 Anniversary neće biti moguće zaobići, kao ni sve ostale Windows nadogradnje.

Jedina opcija da se izbegne prosleđivanje velike količine ličnih podataka Cortani jeste anonimno korišćenje virtuelnog asistenta, ali Microsoft će i dalje primati anonimne podatke.

Ovaj potez prilično je razočarao korisnike OS Windows 10, koji još nisu zaboravili epizodu sa prisilnom nadogradnjom iz maja ove godine.

Naime, tadašnje izmene u okviru OS Windows 10 dovele su do toga da se instalacija nadogradnje na OS Windows 7 i Windows 8 automatski aktivira odmah po zatvaranju prozora putem X dugmeta, što je do tada bio jedini način da se izbegne prelazak sa ovih sistema na Windows 10.

Tehnološki gigant saopštio je prošle nedelje da Bing finansijski stoji bolje nego ikada, piše Business Insider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: