Korisnici besni na Microsoft zbog Windows 10 nadogradnje

Korisnicima operativnih sistema Windows 7 i Windows 8 u poslednjih nekoliko meseci pojavljuje se prozor za nadogradnju koji korisnike pita da li bi želeli da pređu na OS Windows 10 odmah ili kasnije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

11:30

Korisnici besni na Microsoft zbog Windows 10 nadogradnje
Foto: Gettyimages

Jedini način na koji je bilo moguće izbeći ovo obaveštenje bio je dobro poznati znak X u gornjem desnom uglu, što predstavlja tipičan način da se zatvori bilo koji prozor operativnog sistema Windows.

Međutim, najnovije izmene u okviru OS Windows 10 dovode do toga da se instalacija nadogradnje automatski aktivira odmah po zatvaranju prozora putem X dugmeta, piše BBC.

Microsoft od sada sve nadogradnje obeležava kao “recommended”, a većina računara programirana je tako da prihvata ovu vrstu ažuriranja iz sigurnosnih razloga.

Kompanija navodi da je nadogradnju i dalje moguće zaustaviti kada se na ekranu pojavi vreme predviđeno za završetak procesa.

Ovaj potez naišao je na veliku osudu Microsoftovih korisnika i zaposlenih u tehnološkoj industriji, čije se nezadovoljstvo ovih dana može videti na brojnim društvenim mrežama. . “Kao što smo saopštili u oktobru, Windows 10 će biti ponuđen kao ‘preporučena’ nadogradnja korisnicima čiji su računari podešeni tako da prihvataju ‘preporučene’ nadogradnje. Korisnici i dalje imaju mogućnost da odluče da li će instalirati nadogradnju ili ne”, saopštila je kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: