Google će koristiti BlackBerry bezbednosni softver

Kanadski proizvođač pametnih telefona BlackBerry sklopio je partnerstvo s korporacijom Google vezano za “softver za bezbednost mobilnih telefona”, koji će nuditi ekskluzivno okruženje za razdvajanje ličnih i poslovnih podataka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

11:50

Default images
Beta / AP Photo/The Canadian Press, Geoff Robins

BlackBerry konstantno gubi korisnike, pa je ovaj potez pokušaj kanadske firme da proširi potencijalnu bazu korisnika.

BES12, kako glasi naziv softvera, omogućiće kompanijama da daljinski upravljaju uređajima i spreče bilo kakvo curenje informacija i sajber napade.

Kompanije već koriste BlackBerry BES12 tehnologiju kako bi upravljale Android uređajima bez takozvanog “Android for Work” rešenja.

Takođe, BlackBerry je sklopio partnerstvo sa Samsungom prošlog novembra vezano za bezbednosne tehnologije.

Kompanija očekuje da će sledeće fiskalne godine udvostručiti prodaju softvera na 500 miliona dolara i revitalizovati rast. Na svetskom tržištu udeo njihovih telefona pao je na ispod jednog procenta.

Usluge novog softvera koje bi barem malo trebalo da ublaže pad, biće dostupne sredinom ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: