Najbolje muzičke aplikacije za Android telefone

Android telefoni odavno su zamenili muzičke plejere, a kako i ne bi kada imaju ogromnu internu memoriju, podršku za microSD kartice, brzi internet koji je neophodan za streaming servise, odlične preinstalirane audio plejere i aplikacije za slušanje radija. Neki od najnovijih modela poseduju čak i audio čipove i stereo zvučnike kako bi sve zvučalo mnogo bolje.

Tehnopolis

Izvor: Piše: Saša Petroviæ

Utorak, 02.09.2014.

15:43

Default images

Ima dosta onih aplikacija koje postoje već nekoliko godina unazad, koje su vremenom postale neizbežne kada je Android operativni sistem u pitanju. O kojim aplikacijama je reč, pročitajte u nastavku.
Google Play Music

Googleov muzički plejer koji nudi i streaming servis (upload do 20.000 pesama) ali samo onim korisnicima u Srbiji koji su uspeli da se registruju dok je sve bilo još u beta fazi. Ne brinite ako niste među njima, streaming servis je samo jedna od opcija.

Interfejs je u Googleovom Holo dizajnu koji će uskoro najverovatnije biti zamenjen Material dizajnom kako bi ispratio novu verziju operativnog sistema. Sva vaša muzika raspodeljena je po tabovima – žanrovima, izvođačima, albumima i pesmama. U podešavanjima plejera možete odrediti koji fajlovi će biti prikazani, samo oni koji se nalaze na telefonu ili i jedni i drugi, tj. oni uploadovani na Google Play Music. Nudi mogućnost pravljenja plej lista i instant mikseva. U okviru podešavanja dostupni su i ekvilajzeri.

Kontrole plejera su dobro odrađene i lako dostupne. Pri korišćenju nećete imati nikakvih problema. U samo nekoliko klikova pesme možete dodati na plej listu, deliti sa prijateljima, itd. Dostupna je i brza pretraga.

Korisnici koji su pak uspeli da se registruju za korišćenje streaming servisa, od podešavanja na raspolaganju imaju odabir kvaliteta streaminga, mogućnost preuzimanja uplaodovanih fajlova na telefon, odabir internet protoka (HSPA/WiFi) i privremeno čuvanje uploadovanih pesama na internu memoriju telefona. Desktop music manager već neko vreme koristi music match opciju kako bi uplodovanje fajlova bilo mnogo brže.

Jedina mana plejera je ta što nisu sve njegove opcije dostupne korisnicima u Srbiji. Nadam se da će se ovo uskoro promeniti.

Preuzmite aplikaciju
DoubleTwist

Jedan od prvih Android muzičkih plejera. Koliko se sećam, mislim das sam ga prvi put instalirao pre četiri godine na Android 1.6 Donut verziji. Pored besplatne dostupna je i verzija koja se plaća. Za ovu drugu moraćete da sačekate da konačno dobijemo i mogućnost kupovine aplikacija.

Plejer pored slušanja muzike nudi i mogućnost gledanja videa i slušanje internet radio stanica. Doduše, neke opcije su dostupne u paid varijanti, ali, svakako ih možete isprobati na određeneo vreme (trial). Interfejs takođe koristi Holo dizajn.

U left-side meniju nalaze se prečice do albuma, izvođača, pesama, žanrova, magic radija (koji je dostupan u paid verziji), podcastova, video snimaka...

Naknadno možete instalirati i DoubleTwitst vidžete koji su besplatni. Kao i na Googleovm plejeru i na ovom je dostupna brza pretraga.

Preuzmite aplikaciju
TuneIn Radio

Po mom mišljenju najbolja aplikacija kada su internet radio stanice u pitanju. Do paid verzije došao sam slučajno kada je bila besplatna u okviru promocije na Amazon appstoreu. Proverite s vremena na vreme, možda se bude pojavila još koji put potpuno besplatno. U paid verziji imate mogućnost snimanja onoga što slušate a i reklame vam neće dosađivati.

Od pre nekoliko meseci dostupan je i potpuno novi interfejs aplikacije.

Nakon instaliranja potrebno je da napravite nalog kako biste se ulogovali. Kada se ulogujete, možete pretraživati radio stanice po žanrovima, lokaciji (domaće radio stanice), popularnosti, praviti liste omiljenih, dodavati prijatelje sa društvenih mreža, itd.

Od ostalih podešavanja, dostupna su samo ona osnovna.

Preuzmite aplikaciju
TrackID

Sonyjev servis sa ogromnom bazom podataka koja se svakodnevno dopunjuje novim izdanjima. Servis koji koristim još od 2007. godine dok Android OS nije ni postojao. Od pre nekoliko nedelja za korisnike Xperia uređaja dostupan je potpuno novi interfejs koji je preuzet sa Sonyjevih media aplikacija. U Walkman plej listama dostupna je istorija TrackID pretraživanja.

Potreban vam je Facebook nalog da biste se ulogovali. U left-side meniju dostupna je lokalna top lista i istorija vaših pretraga.

Aplikacija radi odlično, i retko se dešava da ne prepozna koja pesma je u pitanju.

Preuzmite aplikaciju
Shazam

Ako niste ljubitelj Sonyjevih aplikacija, evo još jedne svima dobro poznate aplikacije za prepoznavanje muzike. Shazam Encore je verzija koja se plaća i za razliku od besplatne nema reklama. Ostalo je isto.

Sve je podeljeno po tabovima - my tags, news, explore, chart. Možete se ulogovati svojim Facebook/Google+ nalogom kako biste videli šta su od muzike vaši prijatelji pretraživali. U podešavanjima možete uključiti/isključiti obaveštenja o top listama, koncertima, novim izdanjima, i sl.

Svu muziku koju budete pretraživali kasnije možete podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Osim prepoznavanja muzike aplikacija nudi i prepoznavanje tv programa.

Preuzmite aplikaciju

Piše: Saša Petrović

Foto: Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: