Odgovor Facebooka na Snapchat je Bolt

Društvena foto-mreža Instagram, u vlasništvu Facebooka, predstavila je Bolt, novu aplikaciju, kojom žele da konkurišu servisu Snapchat.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

10:55

Default images

Korisnicima je pomoću ove aplikacije omogućeno slanje brzih (i kratkotrajnih) poruka koje se "unište" nakon što se dodirne fotografija na ekranu uređaja. Na Instagramov potez se gleda kao na odgovor za aplikacije poput Snapchata, koje imaju manju - ali aktivniju bazu korisnika

Bolt je za sada dostupan samo u tri zemlje, Novom Zelandu, Singapuru i Južnoafričkoj Republici, a kompanija je potvrdila kako je u toku testiranje i širenje na druge regije. Ali postoji problem - servis Bolt već postoji, a njegovi vlasnici nisu baš srećni zbog Instagramovog poteza.

Bolt je inače mlada kompanija, koja je od prošle godine počela da radi na tehnologiji koja bi zamenila "voice" pozive i tekstualne poruke kroz uobičajene mobilne planove. Nakon što su se glasine i službeno otkrivanje Instagramovog servisa pojavili, mlada kompanija je uputila otvoreno pismo nezadovoljstva i zahtev za promenom imena.

"Znamo da je u pitanju odlično ime, jer smo ga mi odabrali prošle godine kada smo počeli da radimo na poboljšanju iskustva u mobilnom slanju poruka i pozivima", rekla je kompanija u otvorenom pismu. "Radili smo naporno oko svega i u izradi Bolt brenda i tehnologija kako bi došli tu gde smo danas. Molimo vas da ne uništavate taj trud."

[irony mode on] Nije poznato da li zamerke na ime ima i kompanija Volt Dizni, koja je svog Bolta u svet lansirala 2008. godine, na radost mnogih koji su uživali u avanturama belog psića koji je krenuo u akciju spasavanja. Atletska superzvezda Jusein Bolt je trenutno zauzet na Igrama Komonvelta u Glazgovu - gde se ne provodi baš najbolje - ali očekuje se i njegova reakcija. [irony mode off]

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: