Pixar poklanja RenderMan, pionirski softver za 3D animaciju

Slavna animatorska kompanija Pixar odlučila je da pokloni "RenderMan", pionirski softver za 3D animaciju kojim su proizvedeni filmovi "Priče o igračkama" ili "Monsters Inc".

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 05.06.2014.

11:35

Default images

Pixarov software " RenderMan

" - čija je regularna cena 495 dolara - u poslednje vreme suočava se sa sve oštrijom konkurencijom sličnih programa kao što su "VRay" ili "Arnold", i biće besplatno dostupan svima za nekomercijalnu upotrebu, a cena korišćenja za komercijalnu upotrebu biće znatno smanjena, objavila je kompanija, a prenosi BBC.

Smatra se da je ovo dobar marketinški potez "Pixara" pred izlazak nove komercijalne verzije programa sredinom avgusta, kada će i ova starija biti dostupna za besplatno preuzimanje.
Slavni studio za kompjutersku animaciju i ranije je svoj softver iznajmljivao drugim konkurentskim studijima. Pixar je osvojio sedam Oskara za najbolji animirani film, za ostvarenja "Finding Nemo", "The Incredibles", "Ratatouille", "WALL-E", "Up", "Toy Story 3" i "Brave".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: