Poslednji pozdrav Windowsu XP. Evo šta vam je činiti

Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i podešavanja s Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, 8 ili 8.1

Tehnopolis

Izvor: Tportal

Ponedeljak, 10.03.2014.

08:50

Default images

Ako još uvek koristite XP, Microsoft namerava da vas gnjavi obaveštenjima da vas podstakne na to da tu časnu relikviju među operativnim sistemima zamenite novijim izdanjem.

Od 15 časova u subotu, 8. marta, korisnicima XP-a Home i Professional edicije koji su odabrali da primaju obaveštenja putem Windows Updatea počeće da stižu notifikacije o prestanku podrške za taj operativni sistem.

Ova obaveštenja biće prikazivana svakog 8. u mesecu, javljaju iz Microsofta, sve dok je ne onemogućite ili ne promenite operativni sistem. A postojaće i link koji će voditi na lokalnu verziju web-stranice za podršku.

Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i podešavanja sa Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1.

PCmover Express biće dostupan za preuzimanje na engleskom jeziku krajem sledeće nedelje na www.windowsxp.com, francuska, nemačka, italijanska, japanska i španska verzija dolaze kasnije, a korejska, kineska, ruska i brazilsko-portugalska verzija stići će nakon toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: