Predstavljen Windows 8

Kompanija Microsoft, predstavila je novi operativni sistem, Windows 8 koji je od danas dostupan na globalnom i na srpskom tržištu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2012.

17:25

Default images

Od petka, 26. oktobra, svi individualni korisnici i sva preduzeća širom Sveta su u prilici da isprobaju sve novine koje Windows 8 nudi: Novi izgled operativnog sistema, širok spektar aplikacija uz veliko otvaranje Windows Store -a koji je trenutno dostupan na više od 1000 sertifikovanih Windows 8 PC i tablet uređaja.

Operativni sistem Windows 8, dostupan je i za preuzimanje sa interneta na 37 jezika i preko 140 svetskih tržišta. Na http://windows.microsoft.com/en-US/windows/home ,korisnici mogu pronaći sve informacije o novom operativnom sistemu.

U narednih par nedelja na tržište će biti lalansirano više od 100 različitih uređaja u preko100 maloprodajnih objekata, uključujući objekte Comtrade Shop-a, Gigatrona, Laptop centra, Tehnomanije, Win Win-a i drugih.

“Lansiranjem novog operativnog sistema, Microsoft celom svetu otkriva novi, potpuno redizajnirani Windows”, izjavio je povodom svetske premijere novog Windowsa 8, generalni direktor Microsofta u Srbiji Jugoslav Pirić.

“Bilo da ste korisnik PC ili tablet uređaja, bilo da želite da kreirate ili radite, koristite vaš računar u svakodnevne svrhe ili za igru, Windows 8 će vam omogućiti personalizovano iskustvo koje će zadovoljiti vaše jedinstvene potrebe i prilagoditi se vašem stilu”, zaključio je Pirić.

Kompanija Samsung, razvila je u saradnji sa Microsoftom potpuno novu liniju proizvoda baziranu na Windows 8 operativnom sistemu pod nazivom „ATIV“ , što je obrnuto čitana latinska reč „VITA“ - život.

„Celokupna linija uređaja koju čine ATIV SMART PC, ATIV Smart PC Pro, ATIV Tab i ATIV S nudi svoju kompjutersku moć preko funkcija platforme Windows 8. Samsung i Microsoft će zajedno pružiti korisnicima napredno, produktivno i kreativno iskustvo i sigurni smo da će interesovanje korisnika u Srbiji biti veliko“, izjavio je Jasmin Klapija, Menadžer proizvoda kompanije Samsung u Srbiji.
Microsoft
Dugo očekivani Windows 8 globalno je dostupan u dve verzije, Windows 8 i Windows 8 Pro. Takođe, za biznis korisnike, preduzimljivi Windows 8 nudi nove opcije koje omogućuju veću mobilnost i produktivnost u pokretu.

Biznis korisnici se mogu odlučiti za opcije kao što su Windows to Go, Direct Access, Branch Cache kao i unapređeni end-to-end sistem zaštite koji sadrži Bit Locker i App Locker uz koji će podaci korisnika biti daleko bezbedniji nego do sada. Istovremeno kad i novi Windows 8, Microfost je predstavio Windows RT, još jednog člana Windows porodice prilagođenog takozvanim ARM tabletima koji koriste metričke aplikacije.

Ova verzija novog operativnog sistema biće instalirana na svim novim ARM tablet uređajima. Novi Windows 8, donosi brzo i tečno iskustvo u korišćenju Start ekrana koji korisnicima pruža priliku da samo jednim klikom dođu do željenog sadržaja. Takođe, tu je i novi Internet Explorer 10 kreiran na Cloud platformi uz pomoć Sky Drive tehnologije.

Osim kupovinom novih uređaja, korisnici širom sveta su do kraja januara u prilici da dođu do novog Windowsa 8 unapređivanjem svojih PC uređaja koji imaju Windows XP, Windows Vista ili Windows 7 preuzimanjem Windows 8 Pro operativnog sistema po ceni od 39,99 američkih dolara.

Takođe, svi korisnici koji su u preko 140 zemalja kupili svoj PC uređaj sa Windows 7 operativnim sistemom u periodu od 2. juna 2012 do 31. januara 2013. godine, mogu unaprediti svoj sistem po posebnoj Windows upgrade ponudi od svega 14,99 američkih dolara. Premijera B92 aplikacije za Win8 na Sinergiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: