Windows 8 će moći da briše aplikacije

Ukoliko se ispostavi da određena aplikacija koju ste instalirali sa Windows Storea nosi sa sobom sigurnosti propust ili drugu vrstu rizika, Microsoft će moći da je ukloni.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 10.12.2011.

08:37

Default images

Takozvani "kill switch" već postoji za Android i iOS, a iz Microsofta kažu da će novac plaćen za određenu aplikaciju biti vraćen korisnicima nakon njenog uklanjanja, prenosi Bussines Insider.

Međutim, šta se dešava sa podacima koji su na nekim način povezani sa tom aplikacijom?

Ukoliko aplikacija bude problematična, sa njom će i podaci nestati.

"Vi ste odgovorni za bekapovanje podataka koje se nalaze u okviru aplikacija koje ste kupili preko Windows Storea, uključujući i sadržaj koji ste uploadovali koristeći te aplikacije. Ako Windows Store, bilo koja aplikacija ili bilo koji sadržaj bude izmenjen ili ukiunut, vaši podaci mogu biti izbrisani ili možda više ne budete mogli da im pristupite. Nemamo obavezu da vam ih vratimo".

Windows Store će biti prodavnica aplikacija za novi Windows 8, a na njem se će pored aplikacija za tablete i smartfone naći i dekstop aplikacije, a biće dostupna od februara sledeće godine, kada i beta verzija ovog sistema.

PC Magazine je ove nedelje, pre nego što je informacija o Windows Storeu zvanično objavljena, objavio tekst u kom kaže da Microsoft razmatra o zatvaranju sisteman na ovaj način iz jednog jedinog razloga: piraterije.

Prema njihovim navodima, Microsoft je ranije pokušavao sa sertifikacijom, primorao korisnike da se registruju i provere validnost sofvera, ali nijedna od mera nije mnogo učinila u sprečavanju piraterije.

U nekom trenutku, Microsoft bi voleo da svaku piratsku kopiju preokrene u legalnu kopiju. To zahteva budući OS koji je u potpunosti otporan na kvarove, sasvim zaključan i nesposoban da uradi išta ako pre toga ne prođe kroz komandnu centralu Microsofta, piše PC Magazine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: