Sa Windowsa 7 na Windows 9 za 30 dolara?

o sada smo već saznali, doduše iz nezvaničnih informacija, da Microsoft planira da Windows 9 besplatno omogući vlasnicima Windows 8 licenci. Međutim, najnovije informacije ukazuju na to da kompanija sprema specijalnu ponudu i za Windows 7 korisnike.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

22:23

Default images

Prema informacijama ruskog "leakera" Wzora, koji je do sada već imao neke tačne informacije o Windowsu 9, Microsoft planira da nadogradnju sa Windowsa 7 na novi Windows učini pristupačnom.

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, biće ponuđena nadogradnja po ceni od 30 dolara, a sav proces nadogradnje će biti obavljen automatski, bez potrebe za čistom instalacijom.

Kada je u pitanju hardverska zahtevnost, Microsoft ovo još uvek nije objavio za Windows 9, ali se očekuje da svi kompjuteri koji trenutno imaju instaliran Windows 7 ili Windows 8, bez problema mogu da pokreću i Windows 9.

Očekuje se ipak da će neki limiti u funkcijama postojati, uključujući višestruke desktop alatke, kako performanse ne bi bile drastično slabije na starijim računarima. Ako sve bude teklo po planu, sutra bismo mogli znati više o potenijalnim cenama i hardverskoj zahtevnosti novog Windowsa.

Izvor: Benchmark.rs/Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: