Legendarni Microsoftov Paint stiže u novom izdanju i s 3D alatima

Microsoft će 26. oktobra održati konferenciju na kojoj će, navodno, predstaviti brojne novitete.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Ponedeljak, 10.10.2016.

08:25

Legendarni Microsoftov Paint stiže u novom izdanju i s 3D alatima
Foto: Screenshot

Trenutno niko nije siguran u to šta će tačno Microsoft ponuditi i predstaviti na svojoj konferenciji.

Glasine kažu da će stići "novo doba Windows 10 operativnog sistema", ali za sada nema zvanične potvrde. Iako je, naravno, redizajn Paint aplikacije daleko od top vesti, reč je, definitivno, o jednoj od legendardnih aplikacija koja je s korisnicima više od tri decenije - inicijalna verzija predstavljena je u novembru 1985.

To su bila vremena kada je informatika zajedno s računarima tek kročila ka globalnom osvajanju, a Paint je izdržao sve godine probe. Reč je o aplikaciji koja se pojavila u apsolutno svim verzijama Microsoft Windows operativnih sistema do sada, uključujući i Windows 10.

Iako je reč o krajnje jednostavnoj aplikaciji koja ne može da se nosi sa obiljem fantastičnih alata za grafičku obradu, Paint je još tu i Microsoft je odlučio da mu udahne novi život.

Microsoft Paint bi trebalo da stigne s novim interfejsom, redizajnom prilagodođenim aktuelnoj verziji Windowsa, naravno uz podršku za ekrane osetljive na dodir i stylus olovku.

Ono što je naročito upečatljivo je podrška za 3D objekte i manipulaciju, zbog čega će ovaj jednostavni alat možda biti češće korišćen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: