Ovo je najtražnije zanimanje koje možete raditi od kuće

U poslednjih nekoliko godina sve je veća ekspanzija freelance poslova koje je moguće raditi od kuće ili sa bilo kog drugog mesta na kome imate internet konkekciju. Iako je prva asocijacija na ovakve angažmane upravo izbegavanje svakodnevnih, dosadnih putovanja do posla i nazad, freelance poslovi ipak nude i brojne druge prednosti.

Izvor: B92

Petak, 06.01.2017.

08:50

Ovo je najtražnije zanimanje koje možete raditi od kuće

Odlična zarada definitivno je jedan od najčešćih benefita koji se vezuje za ovakvu vrstu poslovanja, posebno ako se uzme u obzir činjenica da rad od kuće ne zahteva mnoge troškove koji se podrazumevaju prilikom tradicionalnog odlaska u kancelariju. Ipak, za sve vas koji u budućnosti vidite sebe kako zarađujete iz svog toplog doma, važno je da znate da ćete u oblasti online marketinga imati najveće šanse da ostvarite svoje snove.

Svi zavise od online promocije

Bez obzira na kvalitet proizvoda ili usluga koje nudite, ako vaši potencijalni potrošači ne saznaju za vas, osuđeni ste na propast. Sa druge strane, gde ćete najbrže pronaći takve ljude nego baš tamo gde provode najviše vremena – na internetu. Upravo to je i osnovni razlog koji je online promociju učinio ključnom za profitabilnost svakog biznisa.

Zbog toga, razvijanjem veština iz ove oblasti najlakše ćete moći da pronađete posao o kakvom maštate. Detaljno osmišljavanje i vođenje marketinških online kampanja je nešto što svakom klijentu treba da bi postigao željene rezultate.

Ukoliko uspešno završite kurs Internet marketinga, ali i usavršite ostala važna znanja iz pomenute oblasti, vrlo brzo ćete doći u situaciju da preko freelance projekata radite na promociji nekog domaćeg ili inostranog brenda koristeći sve tehnike i alate koji se upotrebaljavaju za online oglašavanje. Duboka analiza ciljne grupe kojoj se obraćate, a zatim i kreiranje plana koji će vašu promociju učiniti što efikasnijom, biće vaši svakodnevni zadaci nakon što postanete kvalifikovani stručnjak za digitalni marketing.

Community menadžer – zanimanje budućnosti

O tome koliko su društvene mreže postale važan deo naših života, najbolje svedoči i sve ozbiljnija pažnja koja se poklanja promociji brendova na Facebooku, Twitteru, Instagramu… Zanimanje community menadžera zahteva preciznu komunikaciju sa pratiocima na društvenim mrežama, ali i posedovanje mnogih drugih tehnika pomoću kojih će vaše poruke biti daleko vidljivije i efikasnije.

S obzirom na rezultate koje marketinške aktivnosti na društvenim mrežama ostvaruju, ne čudi zašto je ovo sektor online marketinga koji se najbrže razvija. Vođenje kompanijskih stranica na nekoj od najpopularnijih društvenih mreža može vam doneti odličnu zaradu i veliki broj klijenata ukoliko posedujete veštine koje će vas izdvojiti od konkurencije.

Promenite zanimanje za manje od godinu dana

Da biste uopšte došli u situaciju da postanete freelancer koji se bavi promocijom na internetu, potrebno vam je svega nekoliko meseci adekvatnog usavršavanja. Za nešto manje od godinu dana školovanja po najsavremenijem online marketing programu možete naučiti sve što vam je potrebno da biste se bavili organizacijom online kampanja ili postali kvalifikovani community menadžer.

Zahvaljujući napretku modernih tehnologija i softverima za učenje na daljinu, za ova zanimanja možete se pripremiti, pored tradicionalnog, i uz online školovanje. Na taj način steći ćete sva neophodna znanja, ali i razviti radne navike koje će vam kasnije omogućiti i da izgradite uspešnu karijeru u prostoru koji sami izaberete kao svoju novu kancelariju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: