Kako da postaneš programer koji može da radi u Majkrosoftu

Ako ste rešili da postanete programer i treba da odlučite koji programski jezik da naučite, čeka vas težak zadatak.

Izvor: B92

Petak, 09.09.2016.

16:22

Kako da postaneš programer koji može da radi u Majkrosoftu

Praćenjem trendova možete ustanoviti koji jezici su trenutno najtraženiji i najlakši za učenje. Ali ako želite da postanete vrhunski programer koji može da očekuje posao i u najvećim svetskim tehnološkim kompanijama, moraćete malo više da se potrudite. U ovom tekstu pronaći ćete sedam saveta koji će vam pomoći na tom putu.

Prestanite da gledate top-liste, budite na njima

Liste najplaćenijih veština i programskih jezika mogu da budu korisne kao orijentir, ali nemojte donositi važne životne odluke na osnovu ovih informacija. Sledite svoju strast. Novac zarađuju programeri, a ne programski jezici. Ako veoma dobro poznajete određene jezike i spremni ste da prionete na posao, neće biti potrebe da gledate liste najplaćenijih programera. Bićete na njima.

Nijedan programer nije ostrvo

Programeri često ne pridaju veliku važnost društvenim veštinama očekujući da po ceo dan sede ispred računara. Ali ne dajte se prevariti. Često će se od vas očekivati da radite u timu, komunicirate sa kolegama i klijentima i zajedno donosite odluke. Zato su timski rad i dobra komunikacija veoma bitni. Posebno ako želite da radite u velikim kompanijama.

Naučite da savladate stres

Programiranje na najvišem nivou ume da bude stresan posao. Zgusnut raspored i kratki rokovi predstavljaju zahtevan izazov sa kojim morate da se izborite. Naučite da radite pod pritiskom i pokušavajte da uvek nađete novi, lakši način da završite posao.

Neka vam rešavanje problema postane navika

Ovo je najveća razlika između solidnih i odličnih programera. Pokušajte da sami radite na kreiranju aplikacija i pronađete kreativne načine da rešite postojeće probleme. Umesto da sami sebe proglašavate pravim tech geekom, provodite svoje vreme gradeći servere, igrice ili aplikacije koji će vam pomoći da se vinete ka vrhu.

Na intervjuu za posao u kompaniji kao što je Majkrosoft veoma lako se može desiti da treba da rešite hipotetički problem koji bi mnogima delovao nerešivo. Iskustvo i navika rešavanja problema igraće presudnu ulogu u takvim slučajevima.

Učestvujte na hakatonima

U današnje vreme hakatoni se održavaju na svakom koraku. Oni su sjajna prilika da upoznate ljude i testirate svoje veštine. Učešće na ovakvim događajima će vas pripremiti za različite profesionalne izazove i pružiti priliku da predstavite svoje umeće važnim ljudima iz IT industrije.

Portfolio nije samo za dizajnere

Atraktivan portfolio je odličan način da lako demonstrirate svoje veštine. On treba da uključuje vaša postignuća u kompanijama u kojima ste radili, ali i doprinos open source zajednici. Kod najboljih poslodavaca primena vašeg znanja i van radnog mesta (npr. na Stack Overflowu ili Gitu) može da igra veoma važnu ulogu. Prestanite da mislite da je portfolio samo za dizajnere. Potreban je i vama.

Kuća se gradi od temelja

Iako na internetu postoje brojni kursevi i zajednice na kojima možete učiti programiranje, ništa ne može da zameni školovanje na proverenoj instituciji koja već godinama školuje uspešne IT kadrove.

Profesori ITAcademy imaju preko 180 hiljada radnih sati razvoja softverskih i dizajnerskih projekata, i uvek su raspoloženi da svoje iskustvo i znanje podele sa polaznicima.

Pored toga, ITAcademy je jedina institucija u Srbiji ovlašćena od Cambridge odeljenja za međunarodne ispite i tri vodeće IT kompanije da obučava polaznike po naprednom programu za računarske tehnologije i izdaje zvanične diplome i sertifikate priznate od strane 627 visokoškolskih institucija.

Ukoliko želite da napravite prve korake ka vrhu IT struke, teško da možete pronaći bolji način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: